SEGRE

TRANSPORT SANITARI CONFLICTE

El personal d’ambulàncies es mobilitza i preveu una vaga

Primera protesta ahir a Tarragona amb empleats de Lleida || Denuncien contractes en precari i la direcció ho nega

Un moment de la protesta d’ahir a Tarragona.

Un moment de la protesta d’ahir a Tarragona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns setanta treballadors de l’empresa d’ambulàncies Egara, responsable del transport sanitari al pla de Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre (uns vint-i-cinc segons la direcció), es van concentrar ahir a Tarragona per forçar una solució al conflicte laboral, ja que consideren que la companyia els vol imposar un nou horari laboral, eximint-los d’hores extres i contractant nou personal de forma precària. La d’ahir va ser la primera de les mobilitzacions previstes, a la qual van acudir una quinzena d’empleats de Lleida, i no descarten portar a terme més protestes o, fins i tot, convocar una vaga indefinida, “si les negociacions no arriben a bon port”, va explicar David, del comitè d’empresa de Lleida.

Els professionals asseguren que l’UTE Egara-Lafuente s’empara en l’article 41 de l’estatut dels treballadors per modificar els horaris i les noves contractacions de personal amb sous del 60 per cent. “La direcció no ha aportat dades ni justificacions de la reducció des de les 1.952 hores anuals fins a les 1.800 que preveuen aplicar, no tenen voluntat negociadora”, explica. Una qüestió que fonts d’Egara van negar al qualificar la reunió de “fructífera” i van assegurar estar oberts al diàleg. Hi ha previstes dos reunions més entre sindicats i direcció aquest mes de desembre. D’altra banda, el comitè d’empresa de Lleida està previst que es reuneixi demà amb el delegat de Salut, Jordi Cortada.

La plantilla d’Egara al pla de Lleida la formen 221 treballadors i l’empresa preveu contractar dinou tècnics d’emergències sanitàries l’any que ve amb l’objectiu de “millorar la qualitat assistencial”.

tracking