SEGRE

comerç

Tanca la històrica boutique Mael de l'Eix Comercial de Lleida

L’edifici acollirà un centre de reproducció assistida i estètica

L'edifici de la botiga Mael.

L'edifici de la botiga Mael.Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La històrica botiga de roba de dona Mael de l’Eix comercial de Lleida tancarà les seves portes a finals de gener. Al seu lloc obrirà un centre de reproducció assistida i estètica que ocuparà tot l’edifici.

Segons els responsables de la ‘boutique’, Mael deixa l’activitat perquè les noves generacions de la família no han volgut continuar el negoci i també “pels problemes que pateix el model del petit comerç a Lleida i a Catalunya, sense suports per poder competir en el nou món globalitzat i dominat pels grans grups”.

Davant d’aquesta situació els propietaris han optat per arrendar l’edifici a una empresa que es dedica a una altra activitat.

La història de la botiga

Mael va ser fundada fa més de 50 anys en un local de la cantonada del carrer Carme amb la travessia del mateix nom. El nom de la marca correspon a l’acrònim dels noms de pila de les primeres propietàries (Magdalena i Elvira).

Posteriorment, quan els propietaris ja eren només la família Jové-Górriz, van adquirir la Casa Sauces, a la placeta sense nom de davant de la Diputació, on ha estat el negoci fins avui en dia.

La Casa Sauces, el referent visual del Mael, va ser construïda entre 1808 i 1833. És d'estil neoclàssic i està inclosa en el Catàleg i Inventari dels Elements d’Interès Històric-Artístic i Arquitectònic de Lleida. Va ser reconstruïda amb influències d'arquitectura aragonesa de Lleida. Quan va ser adquirida pels actuals propietaris va ser restaurada íntegrament per l’arquitecte Miquel Àngel Corbella.

La Casa Sauces està íntimament vinculada a la llegenda del Balcó del Serraller de la Diputació de Lleida, edifici veí d’un dels lloc més emblemàtics de Lleida.

L'aparador de la botiga Mael.

La botiga Mael.Magdalena Altisent

tracking