SEGRE

TRANSPORT PÚBLIC BALANÇ

Quatre de cada deu usuaris dels autobusos viatgen gratis per les bonificacions socials

Els passatgers de pagament cobreixen poc menys del 40% del cost del servei, mentre que la resta l’assumeix la Paeria || La xifra de viatgers creix un 2% el 2016 i la línia dels Magraners és la més freqüentada

La línia 7 és, de llarg, la més utilitzada, amb 1,4 milions de viatgers els primers deu mesos de l’any.

La línia 7 és, de llarg, la més utilitzada, amb 1,4 milions de viatgers els primers deu mesos de l’any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El nombre d’usuaris dels autobusos que viatgen sense pagar ja se situa en el 40,36% del total –quatre de cada deu–, 3,8 punts més que fa un any (+10%), com a conseqüència de les bonificacions socials que aplica la Paeria, en especial als jubilats. Així, la targeta T-Temps, que permet viatjar gratis als majors de 65 anys, ha generat 1,5 milions dels 5.210.673 de desplaçaments amb autobús registrats entre els mesos de gener i octubre (un 28,9%), molts més, per exemple, que els que van comprar un bitllet ordinari (1,14 milions), segons les dades que es van fer públiques ahir a la comissió municipal de seguiment del servei.

Actualment, els usuaris sufraguen poc menys del 40% del cost del servei, mentre que la resta va a càrrec de la Paeria com a subvenció al transport públic. De fet, la recaptació durant els deu primers mesos de l’any va descendir lleugerament a 2.760.197 euros (-0,3%), a pesar que el nombre de viatgers creix l’any 2016 a un ritme del 2%. Des de la posada en marxa de la T-Temps a l’inici del 2015, la recaptació ha caigut un 5,67%.

L’enquesta de satisfacció del servei ofereix dades bastant bones, amb una nota mitjana de 7,4. La línia amb més viatgers és la dels Magraners (L7), amb 1,4 milions d’usuaris, gairebé el doble que la 6, la segona més utilitzada. La flota estrenarà el dia 7 els primers cinc busos híbrids i un de normal i a finals d’any n’arribaran quatre més.

Per part d’ERC, el regidor Josep Maria Baiget va reclamar millorar el funcionament del sistema de geoposicionament dels autobusos, perquè s’anunciïn bé les parades per megafonia i la informació de les aplicacions de mòbils sigui correcta. També va reclamar acabar d’adaptar les parades per a persones amb mobilitat reduïda i millorar la línia del polígon.

Canvi de recorregut per millorar el servei a CappontLa Paeria té previst posar en marxa durant el primer trimestre del 2017 una modificació del recorregut de la línia d’autobusos L5 Doctora Castells-Arnau de Vilanova-Pardinyes per millorar el servei a Cappont. En concret, ampliarà el recorregut per incloure parades a la zona del col·legi Francesco Tonucci, al costat de l’hotel Condes d’Urgel, i a la de l’avinguda de Barcelona, a prop de l’Atlètic Segre. D’aquesta forma, va explicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, es podrà donar servei a uns 1.400 habitatges que fins ara no tenien cap parada a prop. Els veïns de la zona havien demanat aquesta millora.

tracking