SEGRE

SEGURETAT VIGILÀNCIA

Els veïns demanen que els Mossos patrullin per l’Horta les 24 hores

Ara només hi ha agents de proximitat 8 hores al dia i ho veuen insuficient || Presenten una sol·licitud a la delegació d’Interior i insten a denunciar qualsevol furt

Un moment de la jornada sobre l’Horta a la UdL.

Un moment de la jornada sobre l’Horta a la UdL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de l’Horta, a través de la comissió de la Federació de les Associacions de Veïns de Lleida, van presentar ahir una sol·licitud a la delegada d’Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, perquè augmenti d’una a tres les patrulles d’agents de proximitat dels Mossos que vigilen les partides de l’Horta. “El nostre objectiu és que patrullin les 24 hores del dia, ja que actualment només n’hi ha una que cobreix un torn de vuit hores”, va explicar el vicepresident de la FAV, Francesc Rosselló, que va assegurar que “és insuficient i crea sensació d’inseguretat entre els habitants de l’Horta”. Va assenyalar que encara que els representants d’Interior van ser receptius, “van apuntar que estan justos d’agents però que intentaran incrementar els controls i vigilància dels Mossos”.

En aquest sentit, i amb l’objectiu de deixar constància d’això, els representants veïnals van fer una crida a denunciar qualsevol furt als Mossos d’Esquadra, per petit que sigui. “És essencial que tots ens impliquem a fer-ho perquè els agents reforcen la vigilància en aquelles zones on hi ha més denúncies”, va afegir. Així mateix, des de la FAV van recordar que no és necessari presentar la denúncia a la comissaria, sinó que l’afectat pot sol·licitar que siguin els agents els que es desplacin fins al lloc on s’ha comès el delicte per tramitar-la.

Els Mossos reforcen la vigilància en aquelles zones on reben més denúncies i queixes

Durant la reunió amb Meseguer i representants dels Mossos, es van repassar altres aspectes de la seguretat a la zona. Van acordar reforçar els canals de comunicació directa entre els representants veïnals i els agents policials a través d’un correu electrònic habilitat per a aquesta finalitat.

D’altra banda, el president de la FAV, Toni Baró, es va reunir ahir amb agents d’Hisenda per intentar agilitzar els tràmits fiscals que han de fer les entitats veïnals i ajudar-les en la seua digitalització.

Joan Queralt, president de la comissió d’aquesta àrea a la Paeria, va moderar un dels debats en els quals es va destacar la importància d’impulsar eines perquè els agricultors sàpiguen comercialitzar els productes i integrar tots els ciutadans en les dinàmiques agràries de l’Horta.

“La Paeria està elaborant un pla d’usos de l’Horta per fomentar la convivència entre els agricultors i els residents i preveu obrir-lo a debat l’any que ve a la ciutadania”, va explicar Queralt.

Debat sobre les possibilitats de futur d’aquesta zona agrícola? L’Escola d’Agrònoms de la Universitat de Lleida va acollir ahir una jornada sobre les oportunitats i perspectives de futur de l’Horta de Lleida a través de la presentació d’exemples d’altres ciutats espanyoles com Fuenlabrada o Saragossa i estrangeres amb territoris agraris similars a l’Horta.

tracking