SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

El judici a l’apunyalador neonazi, al febrer i març i durarà quatre dies

Alejandro Ruiz Vidal s’asseurà al banc el 27 i 28 de febrer i l’1 i 2 de març || Està acusat de cinc temptatives d’assassinat i Fiscalia demana 81 anys de presó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cinc intents d’assassinat protagonitzats per l’apunyalador neonazi, Alejandro Ruiz Vidal, als carrers de la ciutat el 22 de setembre del 2014 arribaran a judici l’any que ve a l’Audiència de Lleida. Concretament, serà en quatre sessions que tindran lloc els dies 27 i 28 de febrer i 1 i 2 de març, dos anys i mig després que es produïssin els fets que van sembrar el pànic a la capital de Ponent.

Aquest jove, exestudiant de Medicina de la Universitat de Lleida, s’enfrontarà a una petició de pena de 81 anys de presó per part de la Fiscalia, que s’eleva a 86 en el cas del que sol·liciten les cinc víctimes, defensades pels adovcats Xavier Prats i Enric Rubio. En qualssevol dels casos, si fos així seria la pena més alta imposada a les comarques lleidatanes, molt per sobre de la del pederasta de Castelldans (51 anys i 8 mesos) o la de Chamba (45 anys per violació i assassinat d’una estudiant a Cappont).

Serà jutjat dos anys i mig després de sembrar el pànic als carrers de Lleida el 2014

A més, el tribunal també haurà de decidir sobre la indemnització, una quantia que se situa entre els 213.000 euros que demana la Fiscalia i el més de mig milió que reclamen les víctimes (la major part per al ciutadà pakistanès a qui va deixar clavat un ganivet a l’esquena). I la prohibició de residir durant deu anys a la ciutat de Lleida després d’haver complert la pena de presó, tal com sol·liciten el Ministeri Públic i l’acusació particular.

Alejandro Ruiz Vidal, originari de La Rioja, d’ideologia neonazi i de 23 anys, està acusat de cinc delictes d’assassinat en grau de temptativa amb els agreujants de racisme i reincidència; d’un de lesions pel dany psicològic que va causar al nen que va veure com atacava la seua mare; i d’un d’incendi, ja que va intentar cremar el seu pis de l’avinguda Rovira Roure.

Alejandro Ruiz va sembrar el pànic a Lleida en vint minuts, entre les 17.15 hores i les 17.35 hores, en un periple que va començar al passeig de Ronda, a l’altura de Rovira Roure, i va acabar al parc de les Vies. En aquest recorregut, Ruiz va apunyalar una dona de 40 anys d’origen algerià i quatre homes: un espanyol de 40 anys, un ciutadà xinès de 37, un pakistanès de 60 i un peruà de 26. Posteriorment, Ruiz se’n va anar al seu pis a Rovira Roure, hi va calar foc i va fugir agafant un taxi fins a Balaguer. Va ser arrestat l’endemà quan va tornar a Lleida.

tracking