SEGRE

EDUCACIÓ

El nivell dels alumnes catalans supera la mitjana d'Espanya i l'OCDE a l'informe PISA

El dels espanyols assoleix per primera vegada el del conjunt dels països analitzats

El nivell dels alumnes catalans supera la mitjana d’Espanya i l’OCDE a l’informe PISA

El nivell dels alumnes catalans supera la mitjana d’Espanya i l’OCDE a l’informe PISA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alumnes catalans de 15 anys (quart d’ESO) superen la mitjana tant d’Espanya com de l’OCDE en nivell de lectura, matemàtiques i ciències, segons les dades de l’informe PISA 2015 fetes públiques aquest matí. En concret, Catalunya obté una puntuació mitjana de 500 en lectura, davant els 493 punts de l’OCDE i els 496 de la mitjana espanyola. En ciències, la seua puntuació mitjana és de 504, mentre que la d’Espanya i l’OCDE és de 493. Finalment, en matemàtiques aconsegueix 500 punts, davant els 486 d’Espanya i 490 de l’OCDE.

Tanmateix, hi ha diverses comunitats que obtenen millors resultats, amb una diferència més significativa sobre la mitjana espanyola i global. Són Castella i Lleó, Navarra, Madrid, Galícia i Aragó. Al pol contrari, Andalusia, Extremadura i les Canàries tenen uns resultats molt inferiors a la mitjana.

Pel que respecta al conjunt d’Espanya, el ministeri d’Educació destaca que per primera vegada des que es van posar en marxa els informes PISA se situa al mateix nivell que l’OCDE. A més, destaca que en totes les àrees té menys alumnes endarrerits que la mitjana. Per estats, els millors en lectura són, per aquest ordre, el Canadà, Finlàndia, Irlanda i Corea del Sud.

En ciències el líder és el Japó, seguit per Estònia, Finlàndia, el Canadà i Corea del Sud; i en matemàtiques, el Japó també és el primer i el segueixen Corea del Sud, Suïssa, Estònia i el Canadà. En conjunt, el Japó encapçala el rànquing per davant d’Estònia, Corea del Sud, Finlàndia i Polònia, mentre que Espanya ocupa l’onzè lloc d’entre 35 països.

tracking