SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Greu un operari a l'electrocutar-se en un taller del polígon El Segre

Un home de 57 anys que va rebre una descàrrega al tocar uns cables quan treballava a la façana d’una nau || No va perdre el coneixement i va ser traslladat a l’Arnau

El sinistre va tenir lloc ahir al migdia a les instal·lacions d’aquest concessionari.

El sinistre va tenir lloc ahir al migdia a les instal·lacions d’aquest concessionari.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un operari de 57 anys, A.M.H., va ser evacuat ahir al migdia en estat greu a l’hospital Arnau de Vilanova després d’electrocutar-se quan treballava a l’exterior d’una nau situada al carrer Josep Baró i Travé, al polígon industrial El Segre. L’accident laboral va tenir lloc al voltant de les 12.20 hores del migdia durant els treballs d’adequació de l’ampliació del taller d’Autodalser-Dalmau.

“L’operari estava pujat a una plataforma folrant i col·locant els acabats a la façana de la nau i sense voler ha tocat els cables d’alta tensió, rebent la descàrrega. Per fortuna, ha caigut desplomat a la mateixa plataforma”, va explicar Sergio Perera, gerent del concessionari, que va afegir que “a l’estar activats tots els sistemes de seguretat, la descàrrega s’ha transmès a la mateixa plataforma, evitant que la potència l’afectés només a ell”.

L’home, de 57 anys, no va arribar a perdre la consciència. Fins al lloc dels fets es van desplaçar els Bombers de la Generalitat i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va evacuar l’accidentat a l’hospital Arnau de Vilanova.

L’operari va ingressar a Urgències, on va ser sotmès a diferents proves, segons van informar fonts hospitalàries, que van afegir que la seua evolució era favorable.

Cinc sinistres diaris

Aquest any s’han comptabilitzat, entre gener i setembre, un total de 4.232 accidents laborals a les comarques de Lleida, segons dades del ministeri de Treball, fet que representa una mitjana de cinc sinistres per dia. Aquesta xifra suposa un augment de l’11,54% respecte al mateix període de l’any passat, quan van ser 3.794. Per tipologia, 3.884 van ser al lloc de treball mentre que 348 van ser in itinere (durant el desplaçament d’anada o de tornada del lloc de treball).

Respecte a la gravetat, 3.838 van ser de caràcter lleu mentre que en 43 casos els empleats van patir ferides greus.

En canvi, s’han duplicat els accidents mortals, ja que només en els primers mesos d’aquest any en curs se n’han comptabilitzat un total de 10 pels quatre que es van registrar en el mateix període de l’any 2015.

tracking