SEGRE

TRIBUNALS

Condemnat per lesionar la seua ex amb el cotxe quan li deixava el fill

La denunciant va caure a terra perquè l’exparella va arrancar el vehicle mentre la víctima intentava besar el menor || Set mesos de presó i un any d’allunyament

Imatge d’un jutjat penal de Lleida.

Imatge d’un jutjat penal de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a set mesos de presó un home que va lesionar la seua exparella amb el cotxe quan aquesta li deixava el nen. El tribunal també li imposa una ordre d’allunyament d’un any a una distància de 100 metres. L’agressió es va produir el 21 de maig del 2015, quan, segons la sentència, “mentre la denunciant estava obrint la porta posterior del vehicle conduït pel seu exmarit per fer-li un petó al seu fill petit, l’acusat va arrancar el cotxe, fent cas omís als crits de la dona demanant que parés, fins que va caure a terra causant-li lesions”. La víctima va patir ferides a la cama i l’avantbraç esquerre, segons l’informe mèdic al qual va ser sotmesa quan va denunciar l’agressió.

L’Audiència Provincial ratifica d’aquesta forma la sentència en primera instància del jutjat penal 2 de Lleida i només redueix la distància de 200 a 100 metres de l’ordre d’allunyament perquè tots dos resideixen en una localitat petita i els seus respectius domicilis es troben a menys de 200 metres entre si. L’advocat de la defensa va recórrer la decisió al considerar que l’acusat no seria autor d’un delicte de violència en l’àmbit familiar, sinó que es tractaria de fets imprudents. Per aquesta raó, sol·licitava una condemna de 60 dies de treballs en benefici de la comunitat. En el judici, va assegurar que “en cap moment va sentir els crits de la seua exparella, sinó que no va parar fins que un altre vehicle li va cridar l’atenció i la va veure ja a terra”. Tanmateix, el tribunal considera que la condemna és ajustada i reitera que l’home “va sotmetre la denunciant a una situació perillosa que no podia controlar, sent el resultat el propi del perill creat”.

“Va sotmetre la denunciant a una situació perillosa que no podia controlar”, segons la sentència

D’aquesta forma, se li imposa una condemna de set mesos de presó com a autor d’un delicte de maltractament, una ordre d’allunyament de 100 metres, la prohibició de comunicar-se amb la víctima durant un any i la privació de tinença d’armes durant tres anys.

Més de 10.000 denúncies per maltractament en deu anys a Ponent

Lleida ha registrat més de 10.000 denúncies de dones víctimes de violència masclista des que va entrar en vigor l’última llei per lluitar contra aquesta xacra el gener del 2005. Des de l’aprovació de la Llei Integral de Mesures de Protecció contra la Violència de Gènere, les xifres no han baixat mai de les 800 anuals, de tal manera que les comarques de Ponent comptabilitzen tres denúncies al dia per maltractaments, sense oblidar el percentatge invisible perquè no es denuncia. En els últims deu anys, més de 2.400 dones han hagut de ser protegides d’alguna manera pels jutjats i els cossos policials. De fet, actualment els Mossos d’Esquadra protegeixen un total de 1.265 víctimes de violència en l’àmbit de la llar a la província de Lleida després d’haver-ho ordenat els jutjats.

tracking