SEGRE

COMERÇ ADMINISTRACIÓ

El comerç tem que limitar pagaments en efectiu a 1.000 € redueixi vendes

El Govern central va anunciar aquesta rebaixa des dels 2.500 euros permesos ara per lluitar contra el frau fiscal || La Fecom alerta que la recuperació és fràgil

Clients ahir a les caixes d’una gran superfície comercial de la capital.

Clients ahir a les caixes d’una gran superfície comercial de la capital.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comerç local tem que reduir de 2.500 a 1.000 euros el límit de pagament en efectiu permès, una mesura contra el frau fiscal que va anunciar dies enrere el ministeri d’Hisenda, pot comportar un fre al consum. La secretària de la Federació de Comerç de Lleida (Fecom), Rosa Armengol, va afirmar que no estan en contra d’aquesta acció, però va advertir que la recuperació del consum és encara feble i que una rebaixa tan important en el límit de pagament en efectiu pot afectar de manera negativa aquest incipient creixement.

De fet, els comerciants lleidatans comparteixen la mateixa opinió que han fet pública tant la Confederació Espanyola de Comerç (representa establiments petits i mitjans) com l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged). El Govern central tenia la intenció d’incloure un paquet de mesures per lluitar contra el frau fiscal en el Consell de Ministres de divendres passat, entre les quals hi havia aquest límit de 1.000 euros al pagament en efectiu, encara que finalment no va ser així.

Diu que pugen les vendes lleugerament, però no l’índex de confiança dels consumidors

Armengol va argumentar que el lleuger increment en les vendes que s’experimenta en el sector comercial, tant en la gran distribució com en el detallista, contrasta amb “un descens de l’índex de confiança dels consumidors”. “El de l’últim trimestre està per sota de l’anterior. Actualment no es genera cap confiança. Al contrari, situacions a Europa com la d’Itàlia, per exemple, el que generen és incertesa.”

No obstant, va apuntar que la campanya nadalenca sempre es caracteritza per una “alegria” compradora més gran respecte a la resta de l’any i va destacar que la classe mitjana comença a perdre la por a tornar a gastar una mica més. “Comencen a aixecar el peu del fre” que havien trepitjat des de l’inici de la crisi, va indicar.

Segon dia festiu obert de la marató comercial nadalenca El sector comercial va afrontar ahir el segon festiu d’obertura autoritzada de la campanya nadalenca, que aquest any suma 27 dies seguits de botigues obertes. A l’Eix Comercial van obrir la majoria dels establiments i l’afluència de ciutadans va ser considerable. En canvi, a la Zona Alta van ser poques les botigues que van aprofitar el festiu. Els comerços poden obrir també demà, dia 8, així com el diumenge dia 11 i el pròxim, el dia 18. Tradicionalment, els festius més beneficiosos per al sector són els més propers al Nadal. Immediatament després de la campanya nadalenca començaran les rebaixes d’hivern i les botigues també podran obrir el diumenge 8 de gener.

tracking