SEGRE

PRESONS SEGURETAT

Un pres perillós agredeix dos funcionaris quan el reduïen

L’intern, de 21 anys, ja ha protagonitzat quatre aldarulls en una setmana

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos funcionaris de la presó de Lleida van patir ahir lesions al ser agredits per un intern considerat perillós que ja ha protagonitzat quatre aldarulls en l’última setmana. Segons fonts penitenciàries, l’agressió es va produir a primera hora de la matinada d’ahir, quan l’intern, un jove de 21 anys veí de Mollerussa, va agredir els funcionaris mentre el reduïen per haver causar destrosses a la seua cel·la. L’agressor s’havia fabricat una punxa afilada a partir de la pota d’una taula.

A causa de les lesions, els dos funcionaris han hagut de demanar la baixa per cops a la cara i als ulls. Aquest pres, que té com a destinació la presó de Còrdova per un robatori amb violència, ja ha protagonitzat diverses agressions a funcionaris i a altres presos i compta amb un ampli expedient disciplinari, amb diversos informes que acrediten la seua actitud violenta i inadaptaba. Fonts penitenciàries van assenyalar que uns altres dos treballadors han sigut víctimes de l’agressió.

En aquest sentit, la conselleria de Justícia va confirmar que dos funcionaris havien patit ferides en aquest incident i va assenyalar que les lesions eren lleus. La direcció general de Serveis Penitenciaris forma part d’una taula de treball amb sindicats per analitzar i buscar mesures davant de les agressions registrades a les presons catalanes. Sobre aquest punt, la conselleria recorda que aquesta taula es va crear per iniciativa de la direcció general davant de la “inquietud” dels sindicats i que en les reunions es controla i es qualifica qualsevol incident i es busca una solució.

Per la seua part, el sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha denunciat que les agressions als funcionaris de presons es deuen al “menyspreu” i la falta de solucions per part de la Generalitat. Fonts sindicals citen com a exemple que els interns amb actituds tan violentes com la que va protagonitzar l’últim incident a Ponent haurien de passar més temps amb mesures especials. El CSIF assenyala que denuncien des de fa sis anys la falta de personal a les presons, que se supleix denegant permisos als funcionaris. Així mateix, reclamen més inversió en formació i material adequat per fer front a situacions de risc davant dels reus. També insten la Generalitat a actuar per la via penal per exigir responsabilitats als presos que agredeixen empleats públics.

tracking