SEGRE

EDUCACIóN

Pares de l'escola pública demanen unes vacances nadalenques sense deures

Pares de l’escola pública demanen unes vacances nadalenques sense deures

Pares de l’escola pública demanen unes vacances nadalenques sense deures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Espanyola de Pares i Mares d’Alumnes (Ceapa) continua amb la campanya "per recuperar el temps familiar", posada en marxa el mes passat, i ha demanat que les pròximes vacances nadalenques siguin lliures de deures escolars i d’exàmens a la tornada.

En una circular enviada a les associacions de pares i mares (AMPA) i a les famílies, la Ceapa convida a aconseguir que en les "vacances de final d’any" -així denominen a les pròximes vacances- els alumnes descansin perquè puguin tornar "amb motivació per continuar amb més garanties el seu procés educatiu".

Al seu document, la Confederació majoritària de l’escola pública a Espanya insta les famílies a parlar amb les direccions dels centres perquè traslladin al professorat la necessitat que col·labori amb la campanya.

Igual com va ocórrer en l’anterior ocasió contra els deures els caps de setmana de novembre, la Ceapa torna a demanar als pares que difonguin aquesta iniciativa.

A la seua circular ha destacat que s’ha aconseguit "obrir el debat" sobre els deures i que ja en molts centres s’han canviat les rutines.

Així mateix, ha informat que ha sol·licitat una reunió amb el Defensor del Poble per tractar aquest assumpte.

"Encara que hi hagi qui intenti negar-ho, els pares i les mares tenim l’única autoritat que existeix respecte del nostre temps familiar, per tant, si les nostres decisions en aquest terreny són desateses, som nosaltres els que veiem com es qüestiona la nostra autoritat", ha recalcat la Ceapa.

Cal recordar que a la campanya sense deures de novembre la majoria dels sindicats de docents van afirmar sentir-se "qüestionats" quant a la seua autonomia docent.

tracking