SEGRE

URBANISME

La Sareb retorna el solar annex a la Llotja perquè té càrregues “molt altes”

Després de posar-lo a la venda fa mesos, el torna a Catalunya Banc, en mans de BBVA

El solar al costat de la Llotja on es van projectar dos torres de pisos.

El solar al costat de la Llotja on es van projectar dos torres de pisos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El solar que va ser el màxim exponent del boom immobiliari a la ciutat de Lleida no té ara qui el vulgui. Això és el que li passa a la parcel·la urbana annexa a la Llotja on s’havien de construir dos grans torres de pisos i que la Paeria va vendre l’any 2007 per ni més ni menys que 49,5 milions d’euros a la promotora Cerbat. Després, arran de la crisi, la propietat va passar a mans de Catalunya Caixa primer, a Catalunya Banc després i, finalment, a la Sareb (Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària, més coneguda com el banc dolent), que a mitjans d’aquest any el va posar a la venda per 8,7 milions, gairebé sis vegades menys que el preu inicial.

Doncs bé, ara la Sareb ha retornat el solar a l’anterior propietari, Catalunya Banc, que ha passat a formar part del BBVA, perquè considera que la parcel·la té unes càrregues “molt altes” que dificulten en extrem que l’operació de venda pugui ser mínimament rendible. Així ho va confirmar a aquest diari un portaveu de la Sareb, que va assenyalar que el seu futur queda ara totalment en mans del BBVA.

Encara que el portaveu de la Sareb no va precisar quines són aquestes càrregues “molt altes”, altres fonts van apuntar que serien el fet que sobre aquest solar està pendent una clàusula de reversió de la propietat a l’ajuntament de Lleida que aquest pot fer efectiva a començaments de l’any 2017 i que, a més a més, la compra del solar comporta l’obligació afegida de construir-hi les dos torres de vint-i-dos i catorze plantes, respectivament, amb un total de dos-cents quatre pisos, ja que la subhasta formalitzada en el seu dia per la Paeria incloïa entre les seues bases aquesta condició.

D’aquesta manera, el futur immediat d’un solar que en el seu dia es va vendre a un preu rècord de 1.800 euros per metre quadrat sembla clarament abocat a una negociació entre el BBVA i la Paeria. Així mateix, s’ha de recordar que la venda del solar annex a la Llotja és una de les operacions immobiliàries de l’antiga cúpula de Catalunya Caixa investigades per la Fiscalia Anticorrupció.

tracking