SEGRE

universitat

La UdL acull per primer cop la fase regional de l'Olimpíada Matemàtica

Tindrà lloc divendres i dissabte a l'Escola Politècnica Superior

Alumnes realitzant les proves Cangur a la UdL

La UdL acull per primer cop la fase regional de l'Olimpíada MatemàticaEPS-UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat de Lleida (UdL) acollirà per primer cop a finals d'aquesta setmana la fase regional de l'Olimpíada Matemàtica. Les proves, que tindran lloc divendres i dissabte a l'Escola Politècnica Superior (EPS), s'emmarquen en la 53a Olimpíada matemàtica espanyola i la 58a International Mathematical Olympiad.

La iniciativa, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques, està coordinada a Lleida pel Departament de Matemàtica de la UdL i l'Institut Màrius Torres, sota el patrocini de l'EPS i el Vicerectorat d'Estudiants.

A diferència de les Proves Cangur, que abasten tots els cursos preuniversitaris des de Primària, l'Olimpíada Matemàtica està pensada només per a alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. Tot i això, també poden presentar-se estudiants més joves, sempre menors de 18 anys, amb un aval del seu professor.

Els candidats s'enfronten a dos proves escrites en les que han de resoldre un total de vuit problemes.

De moment, hi ha una desena d'inscrits. Els tres alumnes que obtinguin millor puntuació en aquesta fase de districte, passaran a la final estatal, que tindrà lloc a Alcalá de Henares al març de 2017. D'allí sortiran els representants espanyols a l'Olimpíada Internacional, que se celebrarà al juliol a Rio de Janeiro.

tracking