SEGRE

UNIVERSITAT CÀRRECS

Delfí Robinat, nou president del consell social de la Universitat

La Generalitat nomena el titular de la Cambra de Tàrrega en substitució de Ramon Roca per als propers 4 anys || Es marca com a objectiu potenciar-ne la internacionalització

El president de la Cambra de Tàrrega, Delfí Robinat.

El president de la Cambra de Tàrrega, Delfí Robinat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresari i president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Delfí Robinat, serà el nou president del consell social de la Universitat de Lleida (UdL) durant els propers quatre anys, en substitució del també empresari Ramon Roca Enrich, que deixa el càrrec que va assumir el 2008. Robinat, que no formava part d’aquesta institució, va rebre recentment la proposta del conseller d’Empresa, Jordi Baiget, i ha decidit acceptar-la per contribuir a l’impuls d’aquest organisme, que serveix de pont entre la UdL, la societat lleidatana i el món empresarial. El nomenament es farà efectiu amb la publicació avui al DOGC, encara que l’acte oficial de presa de possessió no se celebrarà fins al gener.

Robinat va destacar que assumeix l’encàrrec amb ganes i il·lusió i que, ara per ara, seguirà al capdavant també de la Cambra de Tàrrega. “Vull donar-me tres mesos per conèixer bé la institució i marcar les prioritats, encara que seguirem la línia que s’ha marcat fins ara”, va ressaltar. Entre els aspectes que vol potenciar es troben la internacionalització de la universitat i la captació de finançament per vies no ordinàries, qüestions que es plasmaran en un nou pla estratègic. Robinat va destacar la bona sintonia amb el rector, Roberto Fernández, i va indicar que seguirà l’equip tècnic actual del consell social. “Crec que la societat de Lleida està implicada en la Universitat de Lleida, però cal implicar-l’hi encara més. Som un territori amb un gran potencial i molts actius, com la capitalitat agroalimentària, que s’ha d’aprofitar”, va afirmar.

En el consell social figuren representants d’empresaris, sindicats, corporacions locals, dos persones designades pel Parlament i membres de la junta de govern de la Universitat de Lleida.

Estudiants de la UdL desenvolupen software per a l’Associació Alba?Alumnes del grau d’Administració d’Empreses de la UdL i estudiants de la Universitat de Saragossa seran els encarregats de dissenyar una eina informàtica per mesurar l’impacte social de l’Associació Alba de Tàrrega. L’aplicació també servirà per identificar línies d’actuació i de millora per a aquesta entitat social de suport a discapacitats. Una vegada desenvolupada, l’objectiu és compartir-la amb altres entitats d’economia social del territori. La iniciativa s’emmarca dins del projecte Demola, del Campus Iberus, que té per objectiu que els estudiants desenvolupin amb empreses i entitats productes i serveis d’aplicació a la vida real. D’altra banda, la Universitat de Lleida acull aquesta setmana les proves de l’olimpíada matemàtica per a alumnes de Batxillerat i FP.

tracking