SEGRE

HABITATGE BARRIS

La Bordeta inicia les patrulles contra okupacions i Ros no avala sometents

Els veïns es van manifestar el 27 de novembre contra els okupes.

Els veïns es van manifestar el 27 de novembre contra els okupes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de la Bordeta van començar ahir de forma voluntària a patrullar pels carrers del barri per evitar més okupacions de pisos, segons va apuntar la presidenta de l’associació veïnal, Mari Carmen Guerrero. En aquest sentit, l’alcalde, Àngel Ros, es va referir ahir a aquestes patrulles de vigilància veïnal com “sometents”, que ja van existir fa anys a l’Horta i va indicar que no les pot avalar.

“Si ho fes, hauria de dimitir als cinc minuts, no procedeix aquesta figura en un estat de dret i en una ciutat amb 250 agents de la Guàrdia Urbana.”

Àngel Ros va reconèixer la problemàtica de les okupacions il·legals, ja que “una casa on viuen okupes conflictius automàticament no val res” i va subratllar que la Paeria ja treballa i continuarà treballant per resoldre aquests problemes d’habitatge a través dels Serveis Socials i l’EMU (Empresa Municipal d’Urbanisme), que compta amb 550 pisos. Guerrero va subratllar que no són sometents, “perquè no porten cap arma i són totalment pacífics, l’única eina que utilitzaran els veïns que patrullin serà un telèfon mòbil per avisar-me de qualsevol indici o sospita d’okupació al barri. I jo ho comunicaré a la Guàrdia Urbana”, va explicar l’alcalde. Està previst que patrullin de dia i de nit per tot el barri.

tracking