SEGRE

SANITAT SERVEIS

Reclamen l'àrea d'ingressos curts de l'Arnau per alleujar Urgències

Els sindicats demanen recuperar la unitat, que es va tancar el 2012 per les retallades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A les portes de l’inici de les epidèmies de patologies respiratòries i amb la previsió que l’àrea d’Urgències de l’Arnau de Vilanova registri pics d’activitat que arribin a col·lapsar els boxs i a obligar a col·locar dos pacients en la majoria d’aquestos, els representants sindicals de l’hospital insten a recuperar la Unitat de Curta Estada (UCE). Es tracta d’una àrea que depenia del servei d’Urgències en la qual el pacient no arriba a superar les 72 hores d’ingrés i l’objectiu principal de la qual és descongestionar Urgències i evitar ocupar habitacions convencionals d’hospitalització del centre.

“Amb les retallades, es va desmantellar la unitat. Estava ubicada a sobre de l’àrea d’Urgències i disposava de setze llits, un espai que ara s’utilitza com a consultes i gabinets de proves diagnòstiques”, explica un representant sindical de Metges de Catalunya. Afegeix que el tipus de malalts que s’hi ubicaven solien estar pendents d’alguna prova complementària i es preveia donar-los d’alta de la seua patologia en un termini de dos o tres dies. Des de CCOO coincideixen a manifestar la importància de tornar a posar en marxa aquest servei i apunten que en altres hospitals catalans similars en mida i serveis a l’Arnau està operativa una UCE. “A l’hivern, amb l’epidèmia de la grip és pràcticament imprescindible comptar amb una UCE, fa anys que la reivindiquem des que es va tancar el 2012”, asseguren.

Per la seua part, fonts de l’hospital es van limitar a indicar que “en el cas que sigui necessari, es plantejarien recuperar la unitat”. Els pacients d’aquesta àrea són visitats pel metge d’Urgències, no pel facultatiu especialista.

L’hospital assegura que està “a punt davant qualsevol pic assistencial” La direcció de l’Arnau va subratllar ahir que no ha registrat en els últims dies cap col·lapse d’Urgències, a diferència de la saturació en alguns centres de Barcelona. “El volum de pacients atesos és similar al de l’any passat per aquestes dates i estem preparats per assumir qualsevol pic assistencial”, van necessitar. Alguns empleats van indicar que és freqüent recórrer al reforç d’una infermera per al servei d’Urgències i van indicar que només han doblat alguns boxs.

tracking