SEGRE

SANITAT PROJECTES

Comín anuncia la unió de l'Arnau i el Santa Maria després d'anul·lar el pla del consorci

Salut dissenyarà un projecte estratègic el 2017 que definirà la fórmula per a la integració || El conseller inaugura el CAP Onze de Setembre, que qualifica de “modèlic” per a l’Atenció Primària catalana

Antoni Comín, amb l’alcalde i altres representants polítics i sanitaris, va presidir ahir la inauguració del nou CAP.

Antoni Comín, amb l’alcalde i altres representants polítics i sanitaris, va presidir ahir la inauguració del nou CAP.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Salut, Toni Comín, va afirmar ahir a Lleida que el departament aposta per buscar la fórmula idònia per integrar els dos hospitals públics de la ciutat (Arnau de Vilanova i Santa Maria), una acció que veu “necessària” per prestar una millor assistència sanitària i aprofitar les sinergies de personal i equipaments dels dos centres.

“L’any que ve formularem el pla estratègic del territori per identificar les necessitats específiques en tots els àmbits sanitaris i a partir d’allà definirem quin és la millor manera d’articular la integració”, va explicar Comín en la inauguració del nou CAP Onze de Setembre. Aquest anunci arriba després que el mateix conseller anul·lés el projecte del consorci sanitari de Lleida impulsat per l’anterior Govern.

El CAP assumirà ben aviat tota la rehabilitació ambulatòria de Lleida, amb dos piscines terapèutiques

Va qualificar d’“excel·lents” les instal·lacions i els serveis que ofereix el nou “equipament multifuncional”, que va entrar en funcionament el passat dia 19 de setembre i que atendrà aproximadament 19.000 pacients després d’absorbir tots els usuaris de l’antic CAP Santa Maria i altres ambulatoris amb més pacients com el de Balàfia, Eixample i Rambla Ferran. “És un CAP pioner a Catalunya sobre com volem articular l’Atenció Primària del segle XXI, més comunitària i capaç d’intervenir sobre les causes de la malaltia però també en la prevenció”, va indicar, referint-se al fet que acull la fundació d’esclerosi múltiple Miquel Martí i Pol i en breu centralitzarà tota la rehabilitació ambulatòria de Lleida. L’alcalde, Àngel Ros, va indicar que amb aquest CAP, “Lleida reforça la seua capitalitat en els serveis sanitaris”.

Amb 5.000 m

etres quadrats

de superfície, cinc plantes i una inversió de vuit milions d’euros, l’equipament disposa de més de quaranta consultes i una gran àrea de rehabilitació, que inclou dos piscines per a hidroteràpia. Quan estigui operatiu al cent per cent, hi treballaran 150 professionals.

Per la seua banda, la Crida va instar Comín a tornar l’anterior model de transport sanitari, amb la recuperació de la segona UCI mòbil.

Lleida

Amb els pressupostos del 2017 del Govern encara sense aprovar, Antoni Comín va ratificar ahir a Lleida el compromís del departament a reduir un 50 per cent les llistes d’espera per a les visites a l’especialista l’any que ve a través d’un pla de xoc i absorbir alhora tot l’increment que aquest reforç de la fase diagnòstica podria generar a l’espera per a intervencions quirúrgiques. “És un objectiu inamovible i posarem els recursos que facin falta per complir-lo, ja ho hem pactat amb Economia. El pressupost de Salut cada any pateix una desviació entre la previsió inicial i el que s’executa finalment”, va explicar.

Va admetre que la partida destinada a aquest pla s’ha reduït sensiblement respecte a la que estava prevista en el pressupost per al 2016 vetat pel Parlament.

D’altra banda, els hospitals públics catalans ja tenen activat el pla de reforç d’Urgències per a aquest hivern (PIUC), que Salut presentarà la setmana que ve i que compta amb més inversió. Potenciarà l’atenció sanitària dels CAP per tal de descongestionar les urgències hospitalàries.

Antoni Comín, amb l’alcalde i altres representants polítics i sanitaris, va presidir ahir la inauguració del nou CAP.

Antoni Comín, amb l’alcalde i altres representants polítics i sanitaris, va presidir ahir la inauguració del nou CAP.

tracking