SEGRE

PATRIMONI

La Paeria inicia la millora de les muralles de la Seu Vella

Aprova una inversió de 48.000 euros per la consolidació d’un tram sota els baluards de Louvigny i de la Reina, per sobre del carrer La Parra

Imatge d'arxiu d'un despreniment a la muralla de la Seu Vella.

La Paeria inicia la millora de les muralles de la Seu Vellasegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha donat via lliure a la licitació del projecte de millora i consolidació del tram de muralla del Camí Cobert, que circula per sota del baluard de Louvigny i del de la Reina (sobre el carrer La Parra i l’Auditori). Es tracta de la primera actuació que s’aborda després de l’anunci a l’octubre de la posada en marxa d’un pla de muralles, que permetrà abordar la seua restauració integral.

Aquesta primera actuació compta amb un pressupost de 48.534,64 euros (IVA inclòs). Es preveu l’arranjament i consolidació del tram de muralla per refer de nou o consolidar els paraments afectats per fortes degradacions superficials, per garantir la seua estabilitat. L’obra consisteix a recuperar els trams despresos, que deixen l’argamassa interior vista, mitjançant la reposició de peces. També es farà un repàs general de la resta del tram delimitat, per detectar altres carreus que siguin en perill de desprendre’s, a fi de garantir la seguretat global del tram.

El pla integral de millora de les muralles inclourà aspectes relatius a la mobilitat dins del mateix recinte emmurallat, especialment de l’àrea nord-oest del Turó, que permetrà revaloritzar el conjunt monumental i crear dos anelles de passeig al voltant del turó. Un dels recorreguts connectarà amb els espais naturals que voregen el Turó de la Seu Vella i una altra ronda per a vianants, situada en una altura superior, connectarà els espais patrimonials amb unes grans vistes panoràmiques de la ciutat. Els recorreguts tindran dos punts de trobada amb el centre urbà: un a Prat de la Riba, pel carrer que puja des del col·legi Lestonnac, i l’altre, per l’església de Sant Martí, que connectarà amb l’altra ronda de passeig i tindrà un pendent més pronunciat.

tracking