SEGRE

URBANISME

La Paeria traurà a la venda 22 finques a Torre Salses per edificar-hi xalets

L’any que ve, per 1,2 milions, a l’entorn del lloc on hi ha prevista una zona comercial || PDECat i ERC creuen que aquesta operació afavorirà un ‘pelotazo’

El solar on està projectat el centre comercial Vallrufea.

El solar on està projectat el centre comercial Vallrufea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria traurà a la venda l’any vinent 22 parcel·les a Torres Salses (el pla SUR 42, situat entre la Bordeta i els Magraners) destinades a la construcció de cases unifamiliars al costat de la zona comercial de 55.000 m² projectada, on també es preveuen 1.400 pisos. Sortiran a licitació per 1,2 milions i formen part d’un conjunt de 36 lots de finques repartides per la ciutat que l’ajuntament licitarà per 3,1 milions. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va explicar que en la comissió d’Urbanisme d’ahir es va aprovar el plec de condicions i l’inici de la licitació, i va afegir que des de l’ajuntament “desenvoluparem una estratègia de promoció de les finques i les anirem licitant per lots”.

El PDECat i Unió va avançar que hi votarà en contra en el ple perquè considera que el govern afavoreix un “pelotazo immobiliari”, i es va preguntar “el motiu de les presses i l’interès del PSC a vendre ara unes propietats que ben aviat poden arribar a valer molt més”.

Per la seua part, ERC-Avancem va opinar que “licitar per poc més d’un milió les 22 finques és malvendre patrimoni municipal, ja que, si es fa el projecte d’Eurofound [la zona comercial], el seu preu pujarà de forma notable i fomentarà l’especulació”.

La comissió va donar compte també de la modificació del SUR 42 promogut per Eurofund Parc Lleida, que incorpora una connexió amb el carrer Almeria i una justificació de la viabilitat econòmica del pla, com va avançar aquest diari. La junta de govern aprovarà l’expedient, que s’enviarà a Urbanisme de la Generalitat. El PDECat i Unió denuncia que falta el “document de compravenda que acredita que Eurofund és titular de les finques objecte de requalificació” i que el conveni amb la Paeria no ha sortit a informació pública. ERC va criticar que s’impulsi la zona a pesar que “està pendent l’estudi d’impacte socioeconòmic acordat amb entitats comercials”.

Tenen llicència d’obres tant per a l’esplanació que executen ara com per construir-hi l’equipament. També han tramitat un nou projecte d’urbanització i la modificació del projecte de reparcel·lació.

tracking