SEGRE

AGERMANAMENT ACORD

Lleida i Xàtiva col·laboraran en promoció cultural, turisme i investigació històrica

Ros va visitar la Seu Vella amb la delegació de Xàtiva.

Ros va visitar la Seu Vella amb la delegació de Xàtiva.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes dels ajuntaments de Lleida i Xàtiva, Àngel Ros i Roger Cerdà, respectivament, van firmar ahir un protocol d’agermanament per col·laborar en promoció cultural, investigació històrica, turisme i promoció econòmica i fires. Ros va recordar que aquest acord parteix d’una moció del grup municipal de la Crida-CUP.

Així mateix, va afirmar que “la relació entre ciutats és un factor de cohesió social”, i també va destacar la història comuna de les dos poblacions. Cerdà, per la seua part, va apuntar que l’intercanvi d’experiències servirà per “progressar”.

L’acord, que té una vigència de dos anys, permetrà col·laborar especialment en l’àmbit musical, ja que les dos ciutats comparteixen la música de bandes, i també en les arts escèniques. De fet, representants de tots dos consistoris ja van acordar en una primera reunió col·laborar en l’àmbit cultural, així com avançar en investigació històrica amb l’estudi dels punts de connexió entre Lleida i Xàtiva, com el fet que les dos ciutats van patir el setge del 1707 i també van obtenir el privilegi d’organitzar fires del rei Jaume I.

Per la seua part, durant el primer trimestre de l’any que ve, una delegació lleidatana visitarà Xàtiva per continuar aprofundint en les línies de col·laboració.

tracking