SEGRE

PRESONS REINSERCIÓ

Tanquen per seguretat mòduls del CIRE per la falta de funcionaris

Diverses hores els dies 2, 5, 7 i 9 de desembre per coincidir amb vuit baixes d’empleats públics, segons Justícia || El CSIF alerta que “no és un problema puntual”

Imatge d’arxiu d’un dels tallers del CIRE de Raimat.

Imatge d’arxiu d’un dels tallers del CIRE de Raimat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els mòduls 7 i 11 del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de Raimat, on treballen part dels reclusos del Centre Penitenciari de Ponent, van estar parcialment tancats els dies 2, 5, 7 i 9 de desembre per no disposar de funcionaris que s’encarreguessin de la seua vigilància. El departament de Justícia va atribuir el tancament “a una situació puntual per l’excepcional simultaneïtat de vuit baixes d’empleats públics”. Concretament, segons el departament, es tracta de dos tallers en els quals treballen sis persones i que van estar tancats dos hores els dies 2, 5 i 7 i tota la tarda del dia 9. Així mateix, van afegir que “es va decidir tancar-los perquè hi havia altres prioritats”. En canvi, el sindicat CSIF va denunciar que la falta de personal a la presó de Lleida “perjudica greument el CIRE”. Des del sindicat van afegir que aquesta situació, conjuntament amb la disminució d’interns d’aquest centre (actualment 599 interns), pot arribar a provocar una falta o disminució de comandes d’activitat productiva a l’empresa pública CIRE.

El CSIF denuncia la progressiva disminució de personal en el Centre Penitenciari des de l’any 2010, “però actualment la situació és insostenible i fa que la seguretat del centre pugui veure’s greument afectada”. Dimecres passat, dia 7 de desembre, dos funcionaris de la presó van patir lesions al ser agredits per un intern considerat perillós que va protagonitzar quatre aldarulls en una sola setmana.

A més d’un increment del personal, reclamen més inversió en formació i material adequat per fer front a situacions de risc davant dels reclusos.

El CIRE és l’empresa pública de Justícia que té com a objectiu donar una segona oportunitat a les persones privades de llibertat a través de la formació en oficis i el treball productiu, tant dins del sector públic com en el sector privat. La facturació del CIRE a Lleida representa la segona font d’ingressos més important d’aquesta empresa, i factura uns 5 milions d’euros.

A més a més, Lleida és un referent pel que fa a la rehabilitació dels interns, ja que la relació entre el CIRE i el centre de Ponent es remunta a l’any 1989.

tracking