SEGRE

ENSENYAMENT LABORAL

Els sindicats acorden convocar una vaga de professors el 9 de febrer

Exigeixen la reversió de retallades, com la que obliga a donar 2 hores més de classe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els quatre sindicats que formen part de la taula d’Ensenyament van acordar ahir de forma unànime convocar una vaga per al dijous 9 de febrer als centres de Primària i Secundària per exigir la reversió de les retallades aplicades al sector. Així ho va explicar Jaume Anyé, portaveu a Lleida d’USTEC-STEs, el sindicat que compta amb més representació, que va indicar que aquesta mesura ha estat consensuada amb CCOO, ASPEPC i UGT.

Anyé va detallar que entre les principals reivindicacions desateses per Ensenyament figuren la tornada a l’horari lectiu que els docents tenien abans de les retallades, de 18 hores setmanals a Secundària i de 23 a Primària, en lloc de les 20 i 25 hores actuals, respectivament. Va afegir que aquesta mesura comportaria la contractació d’uns sis mil docents a tot Catalunya per assumir les hores lectives que deixaria de fer l’actual plantilla. Així mateix, demanen que es recuperi la reducció de dos hores per als més grans de 55 anys. “El curs passat es va reinstaurar, però en aquest s’ha tornat a suprimir”, va manifestar Anyé.

Una altra demanda sindical és el nomenament de substituts per cobrir les baixes als centres des del primer dia i també des de l’1 de setembre. Anyé va assenyalar sobre aquesta qüestió que, a pesar que aquest curs s’ha reduït el termini, encara és de set dies. La relació de reivindicacions es completa amb la que reclama el final del sistema que permet als directors de centre elegir directament els docents per cobrir unes determinades places, disminuir ràtios i no tancar aules a l’escola pública i convocar oposicions “per tal de reduir l’actual i inacceptable taxa d’interinitat”. Al marge del dia de vaga, els sindicats tenen previst convocar una sèrie de mobilitzacions durant les setmanes prèvies.

tracking