SEGRE

URBANISME

La Paeria autoritza enderrocar l'edifici de l'Eix amb un gran mural d'Ureña a la façana

Els números 71 i 73 del carrer Carme, que acumulen 11 multes per incomplir ordres de reparació || El pintor desconeixia ahir la pròxima desaparició de la seua obra i diu que li agradaria pintar-ne una altra

El 71 del carrer Carme, amb el mural d’Ureña, i a la seua dreta, el 73.

El 71 del carrer Carme, amb el mural d’Ureña, i a la seua dreta, el 73.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mural de Joaquim Ureña a l’Eix Comercial té els dies comptats. I és que la Paeria ha acceptat la proposta de demolició de l’edifici del número 71 del carrer Carme a la façana del qual hi ha pintat el mural, que va presentar la propietària, la societat Arrels Patrimoni i Projectes, vinculada al BBVA. Aquesta entitat va plantejar a l’ajuntament demolir aquest immoble i el contigu, el número 73, i el consistori va estimar a finals de novembre la proposta. Així mateix, li va ordenar que durant les obres de demolició adopti les mesures necessàries per “preservar la seguretat dels edificis i sobre la via pública”.

Tots dos immobles estan buits i tapiats des de fa anys. Arrels Patrimoni i Projectes acumula almenys onze multes per un import conjunt de 17.300 euros al no haver efectuat obres de reparació ordenades pel mateix ajuntament i ara ha optat per la seua demolició, en lloc de rehabilitar-los. El tinent d’alcalde responsable de l’àrea d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va afirmar ahir que no està previst preservar el mural una vegada s’executi la demolició d’aquestes cases de l’Eix Comercial.

Ureña va pintar el mural el novembre del 2002, per encàrrec del llavors propietari de l’edifici, l’arquitecte Ángel Mejón, que tenia intenció de dedicar la planta baixa a usos comercials, encara que actualment està tapiada. L’obra representa tres balcons plens de veïns que miren el carrer i el pintor va utilitzar com a models alguns dels seus familiars. Ureña va afirmar ahir que desconeix el projecte de demolició de l’immoble. “És bonic i em va agradar pintar-lo”, va assenyalar, i es va mostrar resignat davant de la demolició. “Són coses que passen”, va dir. Va explicar que “fa molts anys” el va visitar una persona per preguntar-li si existia alguna manera de conservar el mural. “Però no es pot, perquè és pintura acrílica directament sobre el mur,” va detallar. En tot cas, Ureña va afegir que li agradaria pintar un altre mural a la façana d’un edifici.

En ruïna el número 15 de Boters La Paeria ha declarat en ruïna imminent l’edifici del número 15 del carrer Boters, al Centre Històric, que està deshabitat i tapiat. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que l’objectiu de les demolicions d’immobles en mal estat és “esponjar” la zona per promoure la construcció de nous habitatges, com fan a l’àrea entre Ereta, Galera i Almasora.

El 71 del carrer Carme, amb el mural d’Ureña, i a la seua dreta, el 73.

El 71 del carrer Carme, amb el mural d’Ureña, i a la seua dreta, el 73.

tracking