SEGRE

POLÍTICA BALANÇ

C's vol que tota la documentació municipal s'ofereixi en castellà

Ribes fixa l’ocupació com a prioritat el 2017

Els regidors de Ciutadans, ahir a l’esmorzar amb la premsa.

Els regidors de Ciutadans, ahir a l’esmorzar amb la premsa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La portaveu del grup municipal de C’s a la Paeria, Ángeles Ribes, va assegurar ahir que continuaran exigint un bilingüisme real a l’ajuntament, la qual cosa inclou la disponibilitat de totes les instàncies, actes i documents oficials per al ciutadà en castellà, com marca la llei. “A qualsevol persona se l’atén en castellà a l’ajuntament, faltaria més, però hi ha impresos que no hi estan. Hi insistirem. Volem que a la Paeria hi hagi la mateixa normalitat que al carrer”, va afirmar, i va assenyalar que es tracta de modificar els aplicadors informàtics del web municipal, un procés que ja està en marxa. “Si la ciutat i els veïns són bilingües, les institucions han de ser bilingües i encara queda molt per fer”, va afegir, encara que va recordar que s’ha avançat, per exemple, amb l’edició dels programes de festes bilingües.

Ciutadans va fer ahir balanç durant un esmorzar amb la premsa del primer any i mig del mandat, en el qual “hem executat el cinquanta per cent del programa electoral”, va destacar Ribes. De cara al 2017, Ribes va assenyalar que la prioritat de Ciutadans serà impulsar l’ocupació, encara que va reconèixer que és difícil promoure iniciatives efectives en aquest terreny des d’un ajuntament. La portaveu de la formació taronja va apostar, a més, per continuar facilitant la governabilitat de la ciutat mitjançant una “oposició constructiva” en la qual, va assegurar, “marquen de prop” el govern municipal.

No obstant, Ribes va descartar amb rotunditat un pacte més ampli que impliqués entrar en el govern municipal, ja que només hi accediran “si guanyem les eleccions”. A més, va criticar sense citar-les altres forces de l’oposició, com ERC i la Crida, perquè busquen polèmiques per tapar que no tenen propostes, va assenyalar.

tracking