SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

El Secà tindrà un institut de secundària a l'edifici de l'antiga escola Ginesta

Aprofitant que el pròxim curs quedaria buit després de la fusió d’aquest col·legi amb el Terres de Ponent || Entrarà en servei amb els alumnes del barri que iniciaran primer d’ESO i els pares ho celebren

L’antiga escola Ginesta, que ara forma part de la de Torre Queralt, passarà a ser un institut.

L’antiga escola Ginesta, que ara forma part de la de Torre Queralt, passarà a ser un institut.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida ciutat comptarà el pròxim curs amb un nou institut de secundària. Serà al Secà de Sant Pere i s’ubicarà a l’edifici de l’antic col·legi públic Ginesta, al carrer de les Escoles, que aquest curs acull els alumnes de P-3, P-4, primer i segon de primària de Torre Queralt, col·legi resultat de la fusió d’aquesta escola i l’altra del barri, Terres de Ponent.

Així ho va anunciar ahir el delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, que va detallar que el nou centre de secundària, el nom del qual encara està per decidir, acollirà els alumnes que aquest any estudien sisè de primària a l’escola Torre Queralt, uns 35, segons va assenyalar Cullerés.

“Amb aquests dos nous grups de primer d’ESO, dotarem de més places públiques la zona nord de Lleida i evitarem saturar els instituts més pròxims. La reconversió de l’oferta educativa de l’edifici de primària a secundària també servirà per unificar sota un mateix sostre els estudiants de Torre Queralt, que aquest curs estan dividits entre els dos edificis”, va explicar Cullerés. Aquest col·legi passarà a tenir com a única seu la del Terres de Ponent

La posada en marxa de l’institut també implicarà la creació de quatre o cinc noves places docents, ja que el curs 2017-2018 només estarà operatiu a primer d’ESO. Així mateix, el departament no preveu realitzar obres de gran envergadura, a causa que “l’edifici es troba en bones condicions”, va assegurar Cullerés.

Per la seua part, la tinent d’alcalde d’Educació, Montserrat Parra, va destacar l’increment de les places públiques d’institut a Lleida per al pròxim curs.

La comunitat educativa i l’AMPA del Torre Queralt també van qualificar l’anunci de “molt positiu”. De fet, el president de l’AMPA, Pedro Carreiro, va apuntar en aquest sentit que és una reivindicació històrica i que “després de la fusió de les dos escoles era la millor solució que podíem rebre. Altrament, l’edifici hauria quedat buit i sense ús”.

També el president de l’associació de veïns del Secà, Julián Garrido, va aplaudir la notícia i va recordar que “fa quatre anys que ho reclamem”. Així mateix, aquest centre només acollirà els estudiants del Secà, ja que les escoles de Balàfia estaran adscrites al Manuel de Montsuar, tret de la de Països Catalans, que tindrà doble adscripció al Montsuar i al Torre Vicens.

El Segrià també estrenarà un altre institut el curs 2017-2018. El d’Alpicat acollirà els 63 alumnes que actualment cursen sisè de primària a l’escola Doctor Serés d’aquesta població.

L’AMPA no descarta portar a terme més mobilitzacions en els propers dies perquè Ensenyament accedeixi a la petició, que es remunta a fa sis anys.

Cullerés ratifica que els alumnes de Benavent aniran al Torre Vicens El delegat d’Ensenyament, Miquel Àngel Cullerés, va ratificar ahir que l’institut de referència per als alumnes del col·legi Sant Joan de Benavent de Segrià és el Torre Vicens. Ho va fer en resposta a les mobilitzacions i protestes de pares d’estudiants de l’escola que demanen igualtat amb altres de Lleida i tenir dos centres de referència (vegeu SEGRE d’ahir). “És igual de bo el Torre Vicens que el Manuel de Montsuar, el seu centre de referència continuarà sent el primer, no hi haurà canvis. Ja els vam explicar els criteris amb tots els detalls”, va afirmar.

tracking