SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Absolt d’amenaçar la seua exparella, que va declarar obligada per Fiscalia

La jutge considera que hi ha dubtes que l’acusat insultés la víctima i ressalta l’enemistat entre tots dos || La dona va voler retirar la denúncia en ple judici

Una concentració contra la violència de gènere a Lleida.

Una concentració contra la violència de gènere a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La jutge del Jutjat Penal 2 de Lleida ha absolt un home acusat d’insultar la seua exparella després que la víctima es negués a declarar contra ell en el judici i que ho fes únicament després de ser amenaçada per la Fiscalia de presentar una causa penal contra ella per denúncia falsa. La dona havia denunciat la seua exparella, amb qui tenia una ordre d’allunyament en vigor per un delicte de maltractaments, de trucar-li per telèfon i insultar-la. Tanmateix, l’acusat, representat per l’advocat Xavier Prats, de Prats Advocats, va negar haver-li trucat i va dir que ho havia fet el seu germà davant de la insistència de la seua exparella i que mai l’havia insultat.

Davant de les versions contradictòries, la magistrada assenyala en la sentència que hi ha dubtes sobre la versió dels fets i s’inclina per absoldre l’acusat d’un delicte d’amenaces pel qual la Fiscalia va sol·licitar al principi 12 mesos de presó, pena que després va rebaixar a quaranta dies de treballs en benefici de la comunitat.

Durant el judici, en el qual la víctima va rebutjar plantejar la seua acusació particular, la dona, que al principi no va voler declarar i que ho va fer davant de l’amenaça del fiscal i el consell de la jutge per evitar ser denunciada penalment, va llegir un missatge que ella mateixa havia enviat a la seua exparella amenaçant-lo perquè li tornés les trucades.

El mateix acusat va alertar la Policia Local d’Alcarràs perquè acudís al seu habitatge perquè la dona era al seu portal, on no podia estar-se a l’haver-hi una ordre d’allunyament que impedia a l’acusat atansar-se o comunicar-se amb ella. Així mateix, la sentència diu que l’“enemistat manifesta de la denunciant respecte a l’acusat pot entelar les seues declaracions”.

tracking