SEGRE

AJUNTAMENT

Una de cada set places de la plantilla de la Paeria està vacant al no cobrir-se les baixes

Són 165 de les 1.204, d’acord amb el pressupost aprovat per a l’any que ve || La legislació estatal ha limitat la reposició i els sindicats asseguren que alguns departaments “estan en quadre”

Imatge d’una recent assemblea d’empleats de la Paeria.

Imatge d’una recent assemblea d’empleats de la Paeria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un 13% de la places de la plantilla de l’ajuntament, xifra que suposa gairebé una de cada set, estan vacants, segons les dades que figuren en el pressupost per a l’any que ve. En concret, la Paeria compta amb 1.042 places de funcionaris, de les quals 148 estan desocupades, mentre que 115 estan cobertes per interins i les 779 restants, per empleats que han accedit a la condició de funcionaris. Hi ha unes altres 162 places d’empleats laborals, de les quals estan vacants 17. La resta es reparteixen entre 106 d’ocupats per laborals fixos, 7 per temporals i uns altres 32 amb contracte indefinit. Així doncs, en total compta amb 1.204 places, de les quals 165 estan vacants. El nombre de vacants ha augmentat sensiblement en els últims exercicis, arran de les limitacions imposades a partir del 2011 pel Govern central per cobrir les baixes que es produeixen per jubilacions. Així, des d’aquell any fins al 2014 es va vetar la reposició a tots els sectors tret dels de sanitat, educació i cossos de seguretat, qualificats com a prioritaris, però limitats al 10% del total. El 2015, aquest límit es va ampliar al 50% també només en aquests sectors. Finalment, per a aquest any el Govern central va relaxar aquesta restricció a l’ampliar la taxa al 50% a nivell general i al 100% en els sectors prioritaris.

Fonts de la junta de personal de la Paeria van afirmar que hi ha departaments “que estan una mica en quadre” perquè han registrat un alt nombre de jubilacions en els últims anys que no s’han cobert. Per aquesta raó, fa temps que els sindicats reclamen la convocatòria de places i esperen que l’equip de govern presenti l’oferta pública d’ocupació per al 2017. Per la seua part, la tinent d’alcalde Montse Mínguez es va limitar a assenyalar que actuaran en funció de les necessitats i del “que ens permeti” la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

L’acord assenyala que aquest reforç està motivat per l’augment de la càrrega de treball arran de la nova legislació estatal i de diverses mesures aprovades al cartipàs per a aquest mandat.

Per la seua part, els sindicats esperen que l’equip de govern concreti l’anunciada promoció interna per proveir setze places d’administratiu i unes altres setze d’oficial de brigada.

Vuit càrrecs municipals cobren més que l'alcalde

Un total de vuit càrrecs municipals tenen assignat per a l’any que ve un sou més alt que el del mateix alcalde, segons consta en el pressupost aprovat. El que més cobra és el secretari general, una mica més de 84.000 euros bruts anuals. El segueixen, per aquest ordre, el coordinador de l’àrea d’Economia, la tresorera, el gerent del parc científic de Gardeny i l’interventor, tots amb un salari brut que supera lleugerament els 80.000 euros anuals.

Els altres tres càrrecs amb una retribució superior a la fixada per al primer edil són l’intendent de la Guàrdia Urbana, amb 78.500 euros bruts, la cap de serveis jurídics (que ocupa la plaça d’oficial major, que forma part dels cossos nacionals al costat del secretari, l’interventor i la tresorera), amb 75.475 euros, i el cap de planificació urbanística, que percep uns 500 euros bruts anuals menys.

El director d’Economia i el d’Urbanisme són els dos càrrecs de confiança més ben pagats. Per la seua banda, el salari brut de l’alcalde està fixat, d’acord amb el cartipàs, en 70.092 euros bruts repartits en catorze pagues.

El sou d’Àngel Ros està limitat per la legislació aprovada pel Govern central. A més, l’actual cartipàs ha eliminat la possibilitat de cobrar per despeses de representació.

Els tinents d’alcalde amb dedicació exclusiva perceben 58.734 euros bruts.

tracking