SEGRE

TRANSPORTS TARIFES

Denegada la pujada de tarifes del taxi per a l’any que ve

La Comissió de Preus de Catalunya les congela per segon exercici seguit || Els taxistes demanaven augmentar-la un 0,448%

Imatge d’arxiu de la parada de taxis de l’estació.

Imatge d’arxiu de la parada de taxis de l’estació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les tarifes del taxi urbà de Lleida quedaran congelades per a l’any vinent, ja que la Paeria, que té potestat per decidir-les, ha decidit seguir la recomanació de la Comissió de Preus de Catalunya de mantenir-les sense augment per segon exercici consecutiu. Els taxistes de la capital havien sol·licitat un increment mitjà del 0,448%, tenint en compte l’augment de costos que pateixen, va explicar el president de la cooperativa Tele Radio Taxi Lleida, Xavi Dejuan. Va afegir que la decisió de no apujar les tarifes és “una decepció molt gran”, tenint en compte que la pujada que plantejaven no era ni de mig punt i que el preu del combustible, que havia estat el motiu per no aprovar la pujada anterior, ja ha tornat a començar a augmentar.

La Paeria va decidir en l’última comissió d’Hisenda esperar a la decisió de la Comissió de Preus abans de decidir sobre la revisió de tarifes. Per la seua part, l’associació provincial de taxistes no havia demanat aquest any un increment, perquè a través del sindicat STAC, que va demanar augmentar-los un 3%, ja sabien que no s’aprovaria. L’última pujada aprovada per la Paeria a finals del 2014 va ser d’un 0,94 per cent. La decisió d’aquesta comissió també fa referència al bitllet de l’autobús que, en el cas de Lleida, com va publicar SEGRE, també va quedar congelat, igual com els abonaments de l’ATM.

tracking