SEGRE

UNIVERSITAT INVESTIGACIÓ

Una obra de la UdL, referent sobre immigració a Espanya

La publica una de les principals editorials científiques del món

La portada del llibre.

La portada del llibre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un llibre que analitza el fenomen de la immigració a Espanya de forma multidisciplinària i de referència internacional a nivell acadèmic. Això és el que han aconseguit un equip d’una desena d’investigadors, gairebé tots de la Universitat de Lleida, liderat per Jordi Garreta, professor de la facultat d’Educació de la UdL.

L’obra porta per títol Inmigration into Spain: evolution and socio-educational challenges, i ha estat publicada per l’editorial Peter Lang, amb seu a Suïssa i amb diverses filials en altres països, especialitzada en la publicació de llibres acadèmics sobre humanitats i ciències socials que es difonen entre les biblioteques universitàries d’arreu del món.

Per a la publicació, el text ha hagut de superar una avaluació externa.

Els autors són membres del Grup de Recerca Anàlisi Social i Educativa (GR-ASE), que analitzen la immigració des de tots els àmbits.

Així doncs, els diferents apartats de l’obra aborden el flux migratori a Espanya en l’actual segle i les diferències a nivell territorial; les xarxes migratòries entre Algèria i Espanya; les polítiques d’acollida i integració; els efectes de la crisi sobre els immigrants; l’atenció que reben per part dels serveis socials; l’escolarització dels fills d’immigrants, amb una anàlisi específica del que ha succeït a Catalunya; les relacions entre l’escola i aquestes famílies; les associacions d’immigrants; la mediació intercultural; i, finalment, l’impacte d’aquest fenomen en el món de l’art.

tracking