SEGRE

SANITAT ACTIVITAT ASSISTENCIAL

Salut dóna per iniciada l’epidèmia de grip, que s’anticipa 4 setmanes

Respecte a l’hivern passat i ja afecta 111,03 de cada 100.000 habitants

Un infermer del CAP Onze de Setembre vacunant contra la grip.

Un infermer del CAP Onze de Setembre vacunant contra la grip.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de Salut va donar ahir per iniciada l’epidèmia de grip d’aquesta temporada a Catalunya, que arriba quatre setmanes abans que els dos últims hiverns, de manera que recupera el calendari més habitual. En el conjunt del territori català, el virus ja afecta 111,03 de cada 100.000 habitants, lleugerament per sobre del llindar epidèmic, que aquesta temporada s’ha fixat en els 110,7 casos. Segons el cap del servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida, Pere Godoy, aquestes xifres són extrapolables a les comarques lleidatanes.

La previsió és que l’activitat gripal s’incrementi en les properes quatre setmanes de forma sostinguda, i “assoleixi a finals de gener el pic de l’epidèmia, i és probable que la tercera setmana de febrer sortim de la fase epidèmica”, va explicar. Els casos de grip han augmentat en tots els grups d’edat, però especialment entre els menors de catorze anys.

Els CAP estan rebent més pacients en els últims dies, igual que el servei d’Urgències

Quant als ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, des de l’inici de la temporada se n’han produït 36 (alguns de confirmats a l’hospital Arnau de Vilanova), tots produïts pel virus gripal A, i el 86,2% dels afectats no estaven vacunats. Es preveu que al llarg de tota la campanya ingressin a l’hospital entre 25 i 30 pacients a Lleida.

En aquest sentit, Godoy va insistir ahir en la importància d’injectar-se la vacuna, ja que el 80 per cent dels casos greus de grip els pateixen persones amb factors de risc (pacients amb malalties pulmonars obstructives cròniques o cardiovasculars o amb diabetis, entre d’altres) i menys del 20 per cent estan vacunades. “Els CAP encara disposen de romanents de dosis de les 80.000 vacunes que es van distribuir a finals del mes d’octubre. La bona notícia és que el tipus de virus manifestat aquest any

la grip A H3N2

és un dels virus que conté la vacuna”, va assenyalar. D’altra banda, els ambulatoris constaten un augment de pacients aquests últims dies per infeccions respiratòries, mentre que a Urgències de l’Arnau també ha augmentat l’afluència de pacients, especialment de nens, tal com va publicar SEGRE

tracking