SEGRE

CULTURA EQUIPAMENTS

La Paeria preveu ara obrir el Museu de la Ciència, iniciat fa sis anys, al maig

El projecte, que va retallar el seu abast, s’ha vist llastat per la falta de pressupost

Vista de l’estat actual de l’equipament, situat a l’accés al turó de Gardeny.

Vista de l’estat actual de l’equipament, situat a l’accés al turó de Gardeny.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria preveu ara que el Museu de la Ciència i el Clima de Gardeny, del qual es van iniciar les obres fa més de sis anys, pugui començar a funcionar amb els seus primers espais el mes de maig. A partir del gener, va indicar l’ajuntament, s’entrarà a la “recta final” de la fase actual d’obres, que inclou tota la urbanització del recinte, l’habilitació d’un espai d’exposició amb serveis i la plantació d’arbres i espècies vegetals.

L’ajuntament va justificar els retards que acumula l’equipament, que havia d’obrir molt abans –les últimes previsions eren que pogués acollir tallers del parc científic l’estiu passat–, per la disponibilitat pressupostària, que és la que ha guiat el ritme de les obres.

Abans de l’obertura, entre els mesos de gener i febrer, està previst portar a terme un taller de treball per presentar el projecte a col·lectius del barri de la Mariola, incloent els centres docents.

Les obres van quedar parades el juny del 2011 després de completar la primera fase, que va tenir un cost d’1,9 milions, centrada en els moviments de terres, la fonamentació i part de l’estructura.

La falta de fons, al quedar frenats els ajuts del pla de barris de la Generalitat i per les restriccions pressupostàries de la Paeria i la resta d’administracions, van motivar aquesta paralització, que es va prolongar durant aproximadament quatre anys. Els treballs es van reprendre l’abril del 2015, però després van tornar a quedar aturats i aquest any s’ha refet el projecte, que ha reduït la seua envergadura per ser més viable.

El projecte arquitectònic va ser protagonista a la Biennal de Venècia El projecte arquitectònic del Museu de la Ciència i el Clima de Gardeny, obra de l’arquitecte català Toni Gironès, va ser protagonista el mes de maig passat a la Biennal de Venècia, com un dels treballs escollits en la secció internacional de la mostra sobre l’avantguarda arquitectònica.

tracking