SEGRE

COMERÇ ESTRATÈGIES

Rebaixes abans del gener

Nombroses botigues de la ciutat les han iniciat i cada vegada s’anticipen més després de la suspensió de la llei catalana pel TC || La Generalitat també preveu liberalitzar-les en la seua nova normativa

Imatge d’ahir d’Unipreus, que va iniciar la campanya de rebaixes.  A la dreta, una de les franquícies de l’Eix que ahir anunciaven substancials rebaixes.

Imatge d’ahir d’Unipreus, que va iniciar la campanya de rebaixes. A la dreta, una de les franquícies de l’Eix que ahir anunciaven substancials rebaixes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En plena campanya de compres nadalenques i just abans que acabi l’any, són nombrosos els comerços de Lleida que ja fan rebaixes i ho anuncien amb magnificència, aprofitant la suspensió de la llei del comerç catalana que fixava el seu inici per després de Reis. L’hivern passat, també va succeir el mateix, però la majoria de les botigues que les van anticipar ho van fer la primera setmana de gener. Entre els establiments que les avancen predominen cadenes o franquícies del sector de la moda, si bé és cert que molts altres ofereixen promocions o descomptes en articles concrets a fi d’incentivar el consum.

“Aquest any, 15 dies abans de l’inici oficial de les rebaixes activem les vendes privades per als socis, amb tots els articles rebaixats un 40%. Abans de Nadal els clients ho van aprofitar moltíssim, va ser un èxit”, explica Lourdes, encarregada de Z-Generation, una botiga de l’Eix. “2x1 en peces de roba”, “Sis euros de descompte per la compra de 30 €”, “50% de descompte en articles seleccionats” o “20% de descompte en abrics” són altres dels reclams que poden veure’s aquests dies als aparadors de la ciutat i que, sense utilitzar el terme “rebaixes”, funcionen com a tals.

En articles seleccionats arriben al 60% i els comerciants diuen que és per fomentar el consum

“Des del setembre, quan va començar la campanya d’hivern, hi ha comerços que fan promocions. És decisió de cada negoci”, apunta Llorens González, president de l’associació de comerciants de l’Eix Comercial, que assegura que està sent una campanya de Nadal bona i que en general el volum de vendes dels associats es mantindrà o incrementarà lleugerament respecte a l’any passat, entre un 2 i un 3%.

Internet també fomenta la liberalització del comerç, ja que moltes les botigues online ofereixen contínuament descomptes i els clubs de clients mantenen informats via sms o correus electrònics els seus socis sobre les rebaixes o les promocions actives.

De fet, la nova llei catalana de comerç només preveu períodes recomanats de rebaixes, per la qual cosa podran realitzar-se durant tot l’any.

D’altra banda, la firma ShopperTrack preveu que el proper 7 de gener

inici tradicional de la campanya de rebaixes

sigui una de les jornades de més afluència de compradors.

Imatge d’ahir d’Unipreus, que va iniciar la campanya de rebaixes.  A la dreta, una de les franquícies de l’Eix que ahir anunciaven substancials rebaixes.

Imatge d’ahir d’Unipreus, que va iniciar la campanya de rebaixes. A la dreta, una de les franquícies de l’Eix que ahir anunciaven substancials rebaixes.

tracking