SEGRE

TRIBUNALS ABUSOS FINANCERS

Els jutges creuen que hi haurà acords per les clàusules terra per evitar demandes

A Lleida ja s’han dictat diverses sentències

Imatge d’arxiu d’una protesta per abusos bancaris.

Imatge d’arxiu d’una protesta per abusos bancaris.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els jutges lleidatans creuen que els bancs arribaran a acords amb els seus clients amb hipoteques amb clàusules terra, de manera que esperen que no es produeixi una allau de demandes. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va resoldre el passat 21 de desembre a favor dels consumidors, establint que han de recuperar la totalitat dels diners pagats de més per aquest concepte en les seues hipoteques.

Jutjats de Lleida van dictar ja el dia 22, un dia després de conèixer-se la resolució del TJUE, les primeres dos sentències en les quals obliguen els bancs a tornar la totalitat de les clàusules terra, com va avançar SEGRE.

Es calcula que a Lleida podria suposar la devolució de fins a10 milions d’euros

Una va ser dictada pel jutge degà de Lleida, Eduardo Enrech, que ahir va explicar a aquest diari que “estava pendent de la decisió del Tribunal europeu per dictar-la”. Enrech va considerar, sobre la devolució total, que “és una decisió lògica”, i va afegir que, “igual com va passar amb les accions de Bankia, les entitats són les primeres interessades a negociar amb els clients per evitar arribar a judici”. Es calcula que els jutjats lleidatans tenien mig centenar de demandes paralitzades fins fa un parell de setmanes a l’espera de la decisió del TJUE. Així mateix, molts advocats han esperat a presentar-les fins a conèixer la resolució europea. En total, podria suposar la devolució de fins a 10 milions d’euros a la província. La majoria dels afectats ha pagat entre 6.000 i 35.000 euros de més. El Tribunal de Justícia de la UE va emetre una sentència en la qual corregia el Suprem i rebutjava que la devolució dels interessos cobrats de més es fes només a partir del 2013, de manera que s’ha de fer des de la firma de la hipoteca.

tracking