SEGRE

HABITATGE

La Paeria media amb 4 bancs per aconseguir un lloguer social per a dotze famílies okupes

Perquè es quedin als pisos en els quals resideixen de forma il·legal, amb la condició que no molestin els veïns i cuidin bé els seus fills || Desallotjament ahir d’una parella amb tres nens a Pardinyes

Dos operaris, a punt de tapiar la planta baixa que okupava una parella amb els seus tres fills.

Dos operaris, a punt de tapiar la planta baixa que okupava una parella amb els seus tres fills.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria media amb quatre entitats bancàries perquè dotze famílies que actualment okupen pisos de la seua propietat puguin quedar-s’hi pagant un lloguer social adequat als seus ingressos. El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Xavier Rodamilans, va afirmar ahir que aquest procés també “comporta deures” per a les famílies okupes, que s’hauran de comprometre a respectar la convivència amb el veïnat i a cuidar bé els seus fills. “Si són capaços de conviure sense molestar ningú i de tenir cura dels seus fills, no hi haurà problema per a una solució”, va subratllar. Rodamilans va explicar que fa unes setmanes representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca li van proposar que l’ajuntament mediés per aconseguir lloguers socials per a aquestes dotze famílies i va afegir que confia que “els bancs ho acceptaran, perquè no demanen res fora de sèrie”.

Precisament, ahir va ser desallotjada una parella amb tres fills de la planta baixa dels blocs Landelino Lavilla de Pardinyes, al carrer Sant Pere Claver, que okupaven des de feia sis mesos. El pis és de titularitat bancària i els okupants sabien des de la setmana passada que serien desallotjats. De fet, en aquest habitatge van arribar a residir fins a deu persones, totes familiars. L’ajuntament les ha reallotjat a totes en una pensió, fins que aconsegueixin un lloguer social, va assenyalar Rodamilans, que va afegir que des dels serveis socials ja feien un seguiment d’aquesta família. La parella desallotjada cobrava una renda mínima de 600 euros, que va perdre fa dos mesos per no haver presentat un contracte de lloguer, i l’edil es va comprometre a “fer tots els passos necessaris perquè puguin recuperar-lo”.

Els desallotjats van perdre la renda mínima i Rodamilans diu que els ajudaran a recuperar-la

Paco Salazar, president de l’associació gitana Futur, calcula que unes quaranta famílies es troben en la mateixa situació entre el col·lectiu gitano de Lleida. “És impossible que una família pagui 300 euros de lloguer si cobren 600 euros. Fa falta habitatges de protecció oficial, no gratis”, va assenyalar a Lleida Televisió. Rodamilans va dir que van adjudicant pisos a través de la taula d’emergència i que “no deixem ningú al carrer”.

La Bordeta afirma que segueixen les molèsties per okupes incívics

L’okupació d’habitatges, majoritàriament de propietat bancària, és habitual en diverses zones de la ciutat i en ocasions comporta problemes de convivència al veïnat. És el cas de la Bordeta, on hi ha mitja dotzena d’habitatges en aquesta situació. L’any passat fins i tot hi va haver dos manifestacions per reclamar l’expulsió dels okupes conflictius del barri i els veïns patrullen per evitar noves okupacions.

La presidenta de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, va afirmar ahir que continuen les okupacions incíviques al barri i que de moment no han obtingut cap resposta per part de l’ajuntament de Lleida, per la qual cosa ben aviat decidiran els seus següents passos.

D’altra banda, a la Mariola també hi ha bastants pisos okupats, sobretot en els blocs antics Ramiro Ledesma, i el col·lectiu Mariola en Moviment ha protagonitzat també accions per tal de reclamar als bancs els lloguers socials.

tracking