SEGRE

INFRAESTRUCTURES CIMERA

Ros reclamarà a Foment i Adif completar el cobriment de vies

També el desenvolupament urbanístic al costat de l’estació i la nova terminal de busos

Foto de família dels alcaldes que van participar en la jornada.

Foto de família dels alcaldes que van participar en la jornada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va revelar ahir en una cimera ferroviària a Tarragona que ja ha demanat una reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i el president d’Adif, Juan Bravo, per reclamar que desbloquegin les millores pendents a l’entorn de l’estació de Renfe. “Les prioritats són clarament aquestes: acabar el pla de l’estació i situar l’estació d’autobusos al costat de la de tren per potenciar la intermodalitat. Són temes que estem negociant amb Madrid”, va afirmar l’alcalde.

Ros va recordar que la ciutat té pendent culminar el cobriment de les vies i el desenvolupament urbanístic associat des de fa ja pràcticament una dècada i vol desbloquejar-los. En el cas de l’estació d’autobusos, encara està pendent un tràmit per part d’Adif per desafectar de l’ús ferroviari els terrenys que han d’acollir la nova terminal, al costat de l’estrep del pont de Príncep de Viana. Ros va participar en la trobada del Comitè de Ciutats i Aglomeracions per a l’Alta Velocitat i la Interconnexió Ferroviària del Corredor Mediterrani, juntament amb representants de Barcelona, Figueres, Girona, Tarragona i Reus, per part catalana, i Besiers, Carcassona, Montpeller, Narbona, Nimes, Perpinyà i Tolosa, per la francesa.

Van reivindicar el Corredor Mediterrani per a mercaderies (vegeu el desglossament) i van denunciar les dificultats per implantar l’alta velocitat al país veí.

Clam unànime dels municipis pel Corredor Mediterrani? Les principals ciutats catalanes i del sud de França van fer ahir front comú per reivindicar el Corredor Mediterrani davant dels governs espanyol i francès que, segons la seua opinió, no estan complint aquest eix vertebrador. Així ho recull el manifest de la reunió feta a Tarragona, que reclama la concreció del desdoblament del tram Tarragona-Vandellós-Castelló i del ramal Montpeller-Perpinyà. Ros va destacar que aquest eix és clau per guanyar competitivitat i optimitzar els costos de càrrega per al sector agroalimentari.

tracking