SEGRE

HOSTALERIA

Les mantes arriben a les terrasses de Lleida

Cada vegada més establiments les ofereixen als clients perquè es protegeixin del fred i altres també col·loquen estufes de gas || És una tradició importada dels països del nord d’Europa

Una terrassa de la Zona Alta, amb estufes i mantes.

Una terrassa de la Zona Alta, amb estufes i mantes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada vegada són més les terrasses de bars de Lleida que se sumen a la moda de proporcionar mantes als clients que prenen alguna cosa a les terrasses perquè es guareixin del fred, un hàbit molt estès en països nòrdics amb temperatures gèlides i en ciutats cosmopolites com Barcelona, Berlín o Nova York.

L’entrada en vigor de l’última llei antitabac l’any 2011 que prohibia fumar als establiments públics tancats i en alguns d’oberts també ha fomentat la proliferació de les mantes, que en alguns bars es combinen a més amb la instal·lació d’estufes de gas.

Les estufes i les mantes a les terrasses de bars van començar a proliferar amb la nova llei antitabac

Un dels locals que ofereixen tant mantes com estufes és el bar La Bámbola, a Doctor Fleming. “Durant unes vacances a Berlín vam veure que molts bars posaven a disposició dels clients mantes i vam pensar que era una idea genial per al clima de Lleida. Els clients ho agraeixen i no ens costa res”, explica Mar, l’encarregada, que apunta que fa un parell d’anys que les proporcionen i que són les dones les que més les utilitzen.

El responsable del bar Gilda, ubicat al darrere de l’església romànica de Sant Martí, també va importar aquest sistema del nord d’Europa, en el seu cas de Finlàndia. “Estava nevat i feia molt fred, però les terrasses dels locals estaven plenes, tots amb mantes”, va indicar. Va explicar que al Gilda disposa d’entre quinze i vint mantes de diferents colors perquè els clients els utilitzin a la terrassa, on en canvi no té cap estufa.

Va assenyalar que els mesos durant els quals les mantes s’utilitzen més són l’abril i fins i tot el maig, quan ja no fa tant fred i ve més de gust anar de terrasses, però a la nit refresca.

Els clients també valoren molt positivament aquesta iniciativa. “Al grup d’amics som uns quants els que fumem i que ens agrada estar a l’aire lliure, així que és molt pràctic”, apunta Paula, una clienta que les utilitza. Altres establiments hotelers que tenen terrassa amb mantes per als clients són The Cake Lab, a Balàfia, el bar Trivial, al Centre Històric, o el bar Scandic, a la Zona Alta.

En aquest sentit, el gerent de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va argumentar que amb la prohibició de fumar a l’interior dels locals es van generalitzar les terrasses i va apuntar que tant les estufes com les mantes ajuden a oferir més bon servei.

Una terrassa de la Zona Alta, amb estufes i mantes.

Una terrassa de la Zona Alta, amb estufes i mantes.

tracking