SEGRE

SERVEIS SOCIALS INICIATIVES

La Paeria destina dos pisos a allotjar víctimes de violència masclista

Servei per a dones i nens estrenat aquest any, i un ja està ocupat || Una treballadora social i una altra de familiar s’encarreguen d’atendre els usuaris

Representants de les diferents entitats van assistir ahir a la constitució del nou consell municipal.

Representants de les diferents entitats van assistir ahir a la constitució del nou consell municipal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria compta des de principis d’aquest any amb dos habitatges destinats a allotjaments d’urgència per a dones i fills víctimes de la violència masclista i, de fet, un d’aquests està actualment ocupat per una víctima. Així ho va confirmar ahir el tinent d’alcalde de Serveis Socials Xavier Rodamilans, que va puntualitzar que també han assignat una treballadora social i una treballadora familiar per assistir les usuàries d’aquest servei que ha entrat en funcionament. “Es tracta d’una altra opció paral·lela a la derivació de les víctimes al centre La Dona Samaritana, s’ha d’estudiar cada cas i les seues necessitats concretes”, va explicar Rodamilans.

La notícia va ser especialment celebrada pel grup municipal de La Crida-CUP, que reivindicava des de feia temps la creació d’un servei públic per atendre aquest col·lectiu. No obstant, va assenyalar que la demanda d’usuàries per a aquest servei és més gran que les places que s’ofereixen, dos, i va subratllar la importància de formar els professionals que atenen les víctimes de violència masclista, ja que requereixen una atenció i suport psicosocial específics.

Aquest grup municipal va sol·licitar el 2015 crear un servei públic per acollir víctimes del masclisme

La comissió de Serveis Socials celebrada ahir també va informar que el consistori va concedir l’últim mes ajuts per més de 27.000 euros pel pagament del lloguer d’habitatges, subministraments o altres conceptes de la llar.

Per la seua part, el regidor del PDeCAT Paco Cerdà va insistir ahir a l’equip de govern socialista que constitueixi de “forma immediata” la comissió per definir les clàusules socials en la contractació municipal per fomentar la integració laboral de discapacitats i col·lectius vulnerables. Al seu torn, l’edil d’ERC Núria Marín va instar el PSC a complir les clàusules ètiques de compra i contractació pública. En un altre ordre de coses, els dies 22 i 23 de febrer se celebraran jornades sobre eines innovadores per al treball social.

El consell de serveis socials estructurarà el treball en cinc línies d’actuació: solidaritat, igualtat d’oportunitats, cohesió social, justícia social i xarxa de serveis socials.

Constituït el nou consell municipal d’acció socialEl saló de plens de la Paeria va acollir ahir la constitució del nou Consell de Benestar i Acció Social, un ens participatiu integrat per fundacions, col·legis professionals, entitats del tercer sector i sindicats de la ciutat i que aquest any compta amb una nova associació entre els seus integrants, Salut Mental Ponent.

tracking