SEGRE

El Govern dóna llum verda a la creació de cinc subdelegacions territorials de salut pública

Barcelona; Girona; Catalunya Central; Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

La façana de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

El Govern dóna llum verda a la creació de cinc subdelegacions territorials de salut públicaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha redefinit, mitjançant un decret, l’estructura de la Secretaria de Salut Pública. Segons un comunicat de la Generalitat, ho ha fet, revisant-la, bàsicament, en l’àmbit territorial, "per facilitar un exercici de polítiques de salut pública més proper a la ciutadania i sensible a la detecció de necessitats específiques de les diferents zones del país, com a element fonamental per lluitar contra les desigualtats".

Amb aquest objectiu, la Secretaria de Salut Pública s’organitzarà ara territorialment en cinc subdireccions regionals: Barcelona; Girona; Catalunya Central; Lleida i Alt Pirineu i Aran, i Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, enfront les tres anteriors (Barcelona, Girona i la resta de Catalunya). En aquest sentit, s’adscriuen a les diferents subdireccions regionals els serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública per garantir una actuació ràpida, efectiva i coordinada a nivell del territori.

A més, es crea la Subdirecció General de Coordinació de Salut Pública, que assumirà bàsicament les funcions de gestió de la Secretaria, reservant per a aquesta la direcció política i estratègica. D’altra banda, es fusionen les subdireccions generals de Seguretat Alimentària i de Protecció de la Salut, per tal de dotar de major eficiència els conceptes d’avaluació, gestió i comunicació del risc en aquests dos àmbits.

En aquesta línia, també es vol afavorir que les intervencions en aquests àmbits tinguin un major impacte sobre la ciutadania millorant la gestió i el funcionament dels serveis a nivell central i amb les estructures territorials.

tracking