SEGRE

ENSENYAMENT MOBILITZACIONS

Els pares es desmarquen de les vagues docents, però recolzen les peticions

Carta explicativa a les AMPA perquè decideixin

Una aula gairebé buida en un institut, en l’última vaga.

Una aula gairebé buida en un institut, en l’última vaga.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) dóna suport a les reivindicacions sindicals que motiven les dos vagues docents convocades per demà (per la CGT en solitari) i el 9 de febrer (per USTEC-STEs, CCOO, Aspepc-Sps i UGT). No obstant, la portaveu a Lleida de l’entitat, Elisa Solé, va precisar que “ens desmarquem” de les convocatòries de vaga. “Hem enviat cartes a les associacions de pares d’alumnes explicant-los d’una manera més detallada les peticions dels sindicats, que són les mateixes per a les dos vagues, però no donem el nostre suport explícit a l’una ni a l’altra”, va assenyalar, i va incidir que “no instem les famílies que les secundin, sinó que els donem informació perquè decideixin el que volen fer”.

Les principals peticions que els docents reclamen a Ensenyament són retornar a l’horari lectiu de 18 hores a Secundària (actualment en són 20) i de 23 a Primària (ara en són 25), substitucions des del primer dia de baixa, reducció de dos hores lectives per als professors més grans de 55 anys i una oferta pública que garanteixi l’estabilitat dels interins.

La CGT ha convocat una vaga demà i la resta dels sindicats, el pròxim dia 9 de febrer

Per la seua banda, el Comú de Lleida va anunciar ahir que s’afegeix a les dos mobilitzacions. Va remarcar la seua aposta per “un ensenyament de qualitat per a tothom” i la seua “oposició a les retallades i a la privatització que ha patit el sector des del 2009 i que, entre altres coses, han comportat el tancament aquest curs de tres línies públiques a la ciutat i l’agreujament de la segregació a les escoles”. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ja va manifestar el seu suport a la segona vaga i preveu convocar una manifestació.

tracking