SEGRE

SEGURETAT

La Urbana va retirar 80 punts al dia el 2015, la majoria per saltar-se el semàfor

Baixen un 31% respecte a l’any anterior, en el qual s’havien disparat, però són

Un dels radars fixos de velocitat instal·lats a Lleida des de l’any 2014.

Un dels radars fixos de velocitat instal·lats a Lleida des de l’any 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va retirar una mitjana de 80 punts al dia del carnet de conductors de Lleida per infraccions viàries, segons l’estadística oficial que acaba d’actualitzar la Direcció General de Trànsit (DGT) referent a l’any 2015. En total, es van retirar 29.527 punts per un total de 7.893 infraccions i la gran majoria (prop de sis mil) correspon a les multes per saltar-se un semàfor en roig. Aquesta xifra suposa un descens d’un 31% respecte al rècord de 43.134 punts retirats el 2014, que va ser l’any en què es van implantar els nous dispositius de semàfor amb càmera i els radars fixos de velocitat, que van fer que el nombre de punts retirats a la ciutat es multipliqués gairebé per cinc (se’n van retirar 8.935 el 2013).

Malgrat el descens, Lleida continua estant per sobre d’altres ciutats pel que fa a aquestes sancions. Per exemple, a Barcelona, segons la DGT, es van retirar 21.235 punts, encara que no consta cap sanció per semàfors, de manera que l’estadística és incompleta.

Comparant-ho amb localitats similars, entre Reus i Tarragona juntes van retirar 8.399 punts (menys d’un terç que a Lleida), mentre que les sis ciutats de Barcelona amb una població entre 100.000 i 300.000 habitants (Badalona, l’Hospitalet, Mataró, Sabadell, Santa Coloma i Terrassa) van retirar entre totes 79.116 punts, només el triple que a Lleida, malgrat que sumen vuit vegades més població. En canvi, Girona sí que està per sobre de Lleida, amb 31.571 punts retirats per a una població sensiblement inferior.

Altres ciutats espanyoles que superen en població Lleida, com Pamplona (14.495), Burgos (12.272), Logronyo (4.789) o Castelló (6.037), han retirat molts menys punts.

A banda de les multes per semàfors, també han comportat la retirada de punts un miler de sancions per excés de velocitat i 347 per alcohol o drogues. S’ha de recordar que la retirada de punts és addicional a la sanció econòmica. La regidora de Seguretat, Sara Mestres, va destacar l’“efectivitat de les mesures de control de velocitat” que, amb la responsabilitat dels conductors, han permès rebaixar un 31 per cent els accidents amb ferits a Lleida l’any 2016. A més, va assenyalar que “el mecanisme de retirada de punts és automàtic i va associat a determinades sancions, no és decisió de l’ajuntament”.

Mestres va afegir que el descens en la retirada de punts mostra una millora en la circulació i el risc d’accidents.

tracking