SEGRE

COMERÇ

Ofensiva dels hostalers contra l'activitat de degustació en botigues

La nova llei ho permetrà en un 30% de la superfície dels locals d’alimentació, no només fleques || Exigeix que se’ls apliquin els mateixos requisits que als bars

La directora general de Comerç i la presidenta de la Fecom, abans d’iniciar l’acte, ahir a la UdL.

La directora general de Comerç i la presidenta de la Fecom, abans d’iniciar l’acte, ahir a la UdL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector de l’hostaleria està en peu de guerra per la regulació que la nova llei de Comerç fa de les àrees de desgustació als comerços d’alimentació, un format que van fer popular fa anys les fleques i que el sector dels bars i cafeteries considera competència deslleial. “Ens sembla bé que ho vulguin regular, però cal limitar-ho molt bé, perquè si no estem legalitzant una activitat de bar com la nostra però amb uns requisits molt diferents. Només demanem lluitar en les mateixes condicions”, va afirmar Ramon Solsona, secretari general de la Federació d’Hostaleria, després d’una reunió amb la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, convidada a Lleida per la Fecom.

La nova llei preveu que els comerços d’alimentació puguin disposar d’àrees de degustació sempre que no superin un terç de la superfície del local. Només si és així, han de sol·licitar una altra llicència com a bar o cafeteria. Fins ara només es permetien en fleques amb un límit de 30 metres quadrats i els hostalers sempre han denunciat que resultava injust i obria la porta a la picaresca. “Hi ha assessories tècniques especialitzades que si vols obrir un bar et recomanen que posis una fleca amb degustació, perquè és el mateix amb menys requisits. Cal regular-ho per a tothom igual i si els requisits són excessius, com creiem, que els rebaixin per a tothom”, va afegir Solsona.

El sector “anirà a totes” amb aquesta qüestió i ja s’organitza en l’àmbit català per poder plantejar les seues reivindicacions als partits durant el tràmit parlamentari, una vegada que el Govern ja ha aprovat el projecte de llei.

“Intentem donar recorregut al sector de l’alimentació perquè pugui mostrar i vendre els seus productes, mentre es garanteix una competència lleial. Per això s’ha fixat que si se supera el límit del 33%, cal tenir llicència de bar”, va afirmar, per la seua part, la directora general, que es va comprometre a estudiar possibles modificacions.

Per la seua part, el president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, es va reunir ahir amb grups parlamentaris també sobre aquesta qüestió. Els forners veuen bé la limitació proposada del 33% del local, però reclamen que sigui uniforme a tot Catalunya i que els ajuntaments no puguin modificar-la, com preveu el text actual.

tracking