SEGRE

El jutge ordena desallotjar la casa okupada La Chispa

Imposa una multa a dos dels acusats per usurpació i dos més esperen judici || Els  afectats volen presentar recurs

El jutge ordena desallotjar la casa okupada La Chispa

El jutge ordena desallotjar la casa okupada La Chispa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 3 de Lleida ha ordenat el desallotjament de la casa okupada La Chispa, el principal centre del moviment okupa a la ciutat, i ha condemnat dos dels quatre denunciats pel delicte d’usurpació. S’enfrontaran, segons va fer públic ahir aquest col·lectiu, a una pena de multa de tres mesos a raó de cinc euros al dia, és a dir, 450 euros. Els altres dos acusats estan pendents encara de judici, datat el 7 març. A més, la sentència condemna també a indemnitzar l’empresa immobiliària propietària de l’edifici, situat a la partida Alpicat, molt a prop de l’església de Montserrat, pels desperfectes ocasionats a l’immoble, encara que no fixa la quantia, a compte del procés d’execució de sentència.

450 euros de multa És la sanció que hauran de pagar els dos condemnats per l'okupació d'aquesta casa

Els afectats asseguren que presentaran recurs davant de l’Audiència Provincial, la qual cosa, en principi, hauria de paralitzar el desallotjament fins que la sentència sigui ferma. Tant la Fiscalia com l’acusació particular havien reclamat el desallotjament d’aquest edifici. El col·lectiu critica que vulgui convertir-se les persones condemnades en “caps de turc de l’okupació d’un centre social en la qual han participat centenars de persones”. A més a més, recorden que l’edifici, que està okupat des del gener del 2008, fa nou anys, estava abandonat i que si no fos per ells ja s’hauria desplomat. Atribueixen tot el cas a l’especulació urbanística.

Retards

El judici per aquesta causa havia patit nombrosos retards i aquesta és la primera sentència sobre aquest cas. A l’estiu, la jutge responsable havia dictat una ordre de desallotjament cautelar, que finalment va paralitzar ella mateixa a l’espera de la celebració del judici.

tracking