SEGRE

SANITAT RECLAMACIONS

Les queixes de Lleida al Defensor del Pacient pugen un 26% el 2016

L’entitat en va rebre 90 davant de les 71 del 2015, la majoria per llistes d’espera i cirurgia || Salut assegura que aquest any dedicarà 57 milions a reduir les demores

Imatge d’arxiu d’una protesta de la Marea Blanca.

Imatge d’arxiu d’una protesta de la Marea Blanca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació del Defensor al Pacient va rebre l’any passat 90 denúncies de pacients de Lleida per presumptes negligències mèdiques, 19 més que l’exercici anterior, segons la memòria anual de l’entitat, que no conté dades desglossades per centres. En el conjunt de Catalunya, van registrar 2.199 denúncies (davant de les 2.214 del 2015), amb les llistes d’espera i l’atenció a Urgències, Cirurgia General i Traumatologia com a serveis que van generar més queixes entre els afectats.

“Lamentablement, la majoria de les denúncies que rebem són perquè els pacients han esgotat tots els estaments possibles sense aconseguir cap resposta que els convenci, per la qual cosa aquestes xifres representen un petit percentatge de totes les denúncies que en realitat es generen”, assegura una portaveu. Per això, i “atesa la falta d’independència dels serveis d’atenció a l’usuari dels centres”, insta els pacients amb denúncies greus a enviar un burofax amb acusament de recepció a la conselleria de Salut.

Comín diu que han destinat 16 milions al pla d’Urgències, però que no han sigut suficients

El titular de Salut, Toni Comín, va defensar ahir els pressupostos de la conselleria per a aquest any, que creixen un 4,8% respecte als del 2015, a l’arribar als 8.876,1 milions d’euros. Comín es va mostrar parcialment satisfet pels comptes i va afirmar que reverteixen en un 37% les retallades aplicades des del 2010. Va assegurar que Salut dedicarà 57 milions a la reducció de les llistes d’espera. Respecte a la saturació dels serveis d’Urgències dels hospitals, Comín va assenyalar que hi ha destinat 16 milions addicionals, encara que va admetre que no han sigut suficients. L’oposició va criticar els comptes –el diputat de C’s per Lleida Jorge Soler va criticar el “to triomfalista” de Comín–, però la CUP va votar amb JxSí contra les esmenes la totalitat

D’altra banda, els presidents dels Col·legis de Metges catalans es van reunir ahir amb Metges de Catalunya per analitzar la situació d’Urgències.

Concentració de la Marea Blanca davant Urgències dilluns que ve ? El col·lectiu de la Marea Blanca contra les retallades ha convocat una concentració davant d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova dilluns vinent a les 14.00, en protesta contra la saturació que pateix aquest servei, que atribueixen a les retallades pressupostàries. Precisament, el seu lema és “No és una epidèmia, són retallades”, en al·lusió que la gran pressió assistencial que pateixen els professionals no està motivada per l’epidèmia de grip, sinó per la falta de recursos. Un portaveu de l’entitat va destacar que la sanitat pública té retallades des del 2010 i que l’epidèmia de grip només “és una excusa” per justificar la situació actual. Així mateix, va anunciar que remetran cartes amb preguntes sobre aquesta qüestió tant al conseller Comín com al delegat de Salut a Lleida, Jordi Cortada.

Imatge d’arxiu d’una protesta de la Marea Blanca.

Imatge d’arxiu d’una protesta de la Marea Blanca.

tracking