SEGRE

SEGURETAT POLÍTICA PENITENCIÀRIA

Preveuen que uns 200 reclusos de la Model seran traslladats a Lleida

Estimació de representants sindicals, mentre que Justícia no dóna xifres

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tancament de la presó Model de Barcelona podria suposar el trasllat d’uns 200 interns al Centre Penitenciari de Ponent. És una estimació del sindicat CSIF, majoritari a les presons, mentre que la conselleria de Justícia no dóna xifres, encara que preveu repartir els interns entre diversos centres mentre no estigui construïda la nova presó a la Zona Franca. El conseller, Carles Mundó, va dir ahir a TV3 que “el sistema penitenciari català disposa d’unes 3.000 places lliures que poden acollir el miler de presos del centre barceloní”.

Mundó també va afegir que la decisió de posar data i hora al tancament del centre es prendrà en les properes setmanes i una vegada es decideixi s’executarà “de forma immediata”. Ahir s’especulava que podria produir-se a finals d’any. La presó de Ponent compta actualment amb 572 interns (dades del departament a 11 de gener), molt per sota de la seua capacitat màxima, que és de 1.022 places. Es considera que la seua capacitat òptima és d’entre 700 i 800 interns.

L’anunci no ha agradat als funcionaris de presons perquè, segons el CSIF, suposa “la modificació substancial de les condicions de treball sense informar-ne els empleats”. Quant al possible trasllat de reclusos a Lleida, alerten que “aquesta redistribució d’interns no es pot assumir amb l’actual falta de personal tant a Ponent com en el centre obert”, que xifren en 65 i quinze empleats respectivament. El sindicat assegura que s’haurien de realitzar concursos de trasllats i recorda que “des de Lleida surten cada dia 700 funcionaris a prestar serveis en diferents presons de Catalunya”.

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari de Ponent.

tracking