SEGRE

SALUT

Denuncien pressions per accelerar l'alta de malalts

La junta de personal de l’Arnau i la Marea Blanca alerten del col·lapse d’Urgències i CAP || Exigeixen revertir les retallades

Un moment de la concentració que va reunir davant l’Arnau prop de mig centenar de persones.

Un moment de la concentració que va reunir davant l’Arnau prop de mig centenar de persones.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els professionals de l’hospital Arnau de Vilanova han rebut pressions per accelerar les altes de pacients per l’escassetat de llits disponibles, va denunciar ahir la Junta de Personal del centre en un acte de protesta convocat per la Marea Blanca pel col·lapse de les Urgències i els CAP.

“S’està pressionant per agilitzar les altes, quan cada malalt ha d’estar el temps que li toca, perquè estem parlant de persones, no de números”, va defensar Marta Mayals, presidenta de la junta. Des del novembre, va agregar, arrosseguen saturació a Urgències amb els boxs duplicats sovint i en algun cas fins i tot triplicats, àrees com Pediatria amb una gran pressió assistencial i falta de material, com llençols i mantes. La situació ha obligat a reprogramar proves radiològiques i també operacions, afirmen, encara que no disposen de dades sobre això. “El que fa falta és més personal i un altre tipus de gestió dels recursos, perquè no ens hem recuperat encara de les retallades. El pla integral d’Urgències no ha suposat més recursos”, va afirmar Mayals, que va recordar que a l’estiu també hi ha problemes perquè no es cobreixen les vacances.

La Marea Blanca va convocar ahir una protesta davant l’àrea d’Urgències de l’Arnau, que va comptar amb la participació de prop de mig centenar de persones. “La culpa de la saturació en els CAP i l’hospital no és només de l’epidèmia de grip, sinó dels set anys de retallades, que cal revertir perquè tenen una repercussió directa sobre els usuaris i provoquen situacions no assumibles des del punt de vista del dret a la sanitat”, va afirmar Gerard Sala, portaveu de la Marea.

Reclamen reforçar el personal d’atenció primària i que torni a obrir-se durant 24 hores al dia el CUAP de Prat de la Riba, ja que això permetria descongestionar les agendes dels metges de família, que ara donen cita sovint amb fins a 10 o 15 dies de demora, la qual cosa també genera congestió a l’hospital.

tracking