SEGRE

ACTIVITATS NORMATIVA

La Paeria ordena tancar un magatzem de combustibles il·legal a la carretera de Corbins

A la partida Plana del Bisbe, als afores de la ciutat, on funcionava des del 1992 || Després de queixes de veïns, el consistori va comprovar que no tenia llicència des del 2010 i que ara “no és legalitzable”

Les instal·lacions de la partida la Plana, on hi ha camions aparcats.

Les instal·lacions de la partida la Plana, on hi ha camions aparcats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha ordenat la suspensió de l’activitat d’un magatzem il·legal de materials combustibles ubicat en el número 42 de la partida Plana del Bisbe, al peu de la carretera de Corbins, a mig camí entre Pardinyes i l’Escola Alba. Es tracta d’un magatzem de carbó, llenya, productes petrolífers (gasoil i querosè) i altres materials combustibles, i que té un aparcament de camions, “que no compta amb la perceptiva llicència municipal d’obertura i no és legalitzable en aquesta ubicació”, segons un informe dels serveis tècnics municipals del desembre del 2016.

L’ajuntament argumenta la seua decisió “per vulneració clara i manifesta de la normativa urbanística i ambiental, a l’estar desenvolupant-se sense la perceptiva llicència municipal d’obertura, i per tant de manera irregular/il·legal”, i també “per incompatibilitat d’ús, sense poder legalitzar-se en aquesta ubicació al ser aquesta activitat un ús no admès en sòl no urbanitzable”.

Decreta la retirada de tots els productes emmagatzemats i adverteix de multes i del precintament de l’activitat

Segons ha pogut saber aquest diari, els titulars haurien presentat al·legacions, que haurien estat rebutjades.

A finals de setembre, veïns de la partida van presentar una queixa per l’activitat de pàrquing de camions de matèries perilloses en aquest recinte i a començaments del mes d’octubre la Guàrdia Urbana va comprovar que a la finca s’efectuaven “tasques d’emmagatzematge de carbó, llenyes i tot el que sigui per cremar, així com de productes petrolífers, i també transport d’aquests materials”. L’acta detalla també que el titular de l’activitat manifesta que la majoria de vehicles són de la seua propietat i que de vegades conductors autònoms s’hi queden a dormir abans d’iniciar un viatge.

Un informe tècnic constata que el 1992 es va atorgar al titular llicència per a l’activitat de comerç de materials combustibles, oficines comercials i centre d’emmagatzematge de productor petrolífers. Afegeix que amb els anys es produeixen diversos canvis en la titularitat fins que el novembre del 2010 “es resol la baixa de la llicència”. Detalla, a més, que està en sòl no urbanitzable i que la normativa urbanística no hi permet ni l’activitat de magatzem de materials combustible ni d’aparcament de vehicles. Això comporta que no “es pot obtenir, en l’actualitat, cap altra autorització que legitimi l’exercici de les activitats que des de fa temps es desenvolupen en aquesta ubicació, que degraden l’entorn, pertorbant la tranquil·litat i/o seguretat veïnal, a l’estar desenvolupant-se contravenint la planificació urbana del municipi”.

Per això, la Paeria ordena el “cessament definitiu de l’activitat” i “la retirada de tots els productes emmagatzemats”. Adverteix també de la possibilitat d’imposar multes fins a aconseguir el compliment de la resolució i ordena a la Urbana que “fiscalitzi la paralització de l’activitat decretada i en cas d’incompliment procedeixi al precintament dels accessos”.

tracking