SEGRE

SEGURETAT LLEURE

Sanció de 10.001 euros a un pub per tancar amb clau amb clients dins

Pel perill que suposa en cas d’evacuació d’emergència || El local estava en funcionament passades les 3.30, per la qual cosa rep una altra sanció de 1.001 €

Accés al local, que està situat al número 26 del carrer Enric Granados, al costat de Ronda.

Accés al local, que està situat al número 26 del carrer Enric Granados, al costat de Ronda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha imposat una sanció per import de 10.001 euros al local DKDA de la Zona Alta per haver tancat l’única porta d’accés a l’establiment amb clients dins, la qual cosa implica una infracció molt greu de la llei d’espectacles, ja que les vies d’evacuació s’han de mantenir accessibles, per evitar que ningú quedi atrapat en cas d’emergència. El cas arranca d’una acta aixecada per la Guàrdia Urbana fa un any (17 de gener del 2016), arran de queixes veïnals. A les 3.32 hores els agents es van personar al pub i van comprovar que els cartells estaven il·luminats, la reixa metàl·lica aixecada i la porta tancada amb clau, encara que se sentia la música i l’enrenou de l’interior. Quan els van obrir, van comprovar que hi havia 49 persones dins ballant i consumint begudes, amb la música encesa i sense que els llums de desallotjament estiguessin encesos.

L’establiment havia de tancar a les 3.00, amb mitja hora de temps per desallotjar, per la qual cosa va infringir també el seu horari, un fet que ocasiona una altra multa, en aquest cas greu, amb una sanció de 1.001 euros. El propietari del local va negar que hi hagués activitat a l’interior i va assegurar que els llums estaven encesos i la música apagada. La Paeria dóna veracitat a la versió dels agents de la Urbana.

D’altra banda, la Paeria ha sancionat un altre local de la Zona Alta, el Bar Galàxia de Rovira Roure 4, amb 1.300 euros per haver infringit l’horari d’obertura. En aquest cas, els fets van tenir lloc el 8 de gener de l’any passat, quan els agents de la Urbana es van personar al local a les 3.20 hores, després de rebre queixes de veïns per molèsties per soroll, i van comprovar que a l’interior del local la música estava a un volum molt elevat, amb deu persones ballant i prenent begudes. L’horari de tancament del local són les 2.30 h. El propietari va al·legar afirmant que estava tancat, que només hi havia a l’interior personal del local en un acte privat i en tasques de neteja i que les molèsties provenien de persones bevent al carrer. No obstant, la Paeria no ha canviat el seu criteri després de les proves aportades i ratifica la sanció.

tracking