SEGRE

SUCCESSOS LABORAL

Queixes de personal de la Paeria per 'escraches' “intimidatoris” de la PAH

Denuncien insults en accions de protesta i d’acompanyament a usuaris als serveis socials || El govern treballa en un protocol per evitar aquestes situacions

La seu dels serveis socials a l’antiga Audiència dimecres passat després d’una protesta de la PAH.

La seu dels serveis socials a l’antiga Audiència dimecres passat després d’una protesta de la PAH.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Acompanyarem la gent perquè busquem solucions i que no els tinguin embolicant la troca, perquè alguns dels afectats es posen molt nerviosos. Hi ha moments de tensió amb o sense la PAH. Invertim el nostre temps a actuar com a activistes i no hauria de ser així”, va afegir. Veuen necessari que la Paeria doni més eines als seus treballadors socials i formació en normatives com la llei de protecció contra la pobresa energètica, ja que creuen que no s’aplica com toca.

ERC va mostrar ahir en el ple la seua solidaritat amb els funcionaris per les “agressions” que pateixen

Personal dels serveis socials de la Paeria ha expressat el seu malestar per les situacions de tensió i intimidacions que asseguren haver patit recentment durant escraches portats a erme per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) o altres entitats socials com Mariola en Moviment i alguns usuaris particulars. Algunes d’aquestes accions han consistit en protestes, com les de la PAH dimecres a l’edifici de l’Audiència (vegeu la imatge) o dilluns als serveis socials de Democràcia, on es van penjar cartells que al·ludien personalment treballadores socials, entre d’altres. En altres casos, han estat accions col·lectives per acompanyar a alguna de les seus dels serveis socials ciutadans que sol·liciten alguna ajuda per resoldre problemàtiques d’habitatge i pobresa energètica, sobretot, o sol·licitar prestació que han derivat en petits enfrontaments verbals i moments de tensió.

La Junta de Personal i el Comitè d’Empresa van enviar aquesta setmana un comunicat als funcionaris expressant la seua solidaritat amb aquests treballadors per les “penalitats i moments desagradables” que pateixen en el seu lloc de treball i demanant “a la PAH i a la resta de plataformes ciutadanes similars que no focalitzin les seues necessàries accions de protesta contra els treballadors municipals, que no poden fer més del que ja fan”.

A més, reclamen que s’articulin “les eines legals, econòmiques i materials” per defensar els drets laborals. El govern municipal va assegurar ahir que està al corrent d’aquestes incidències per pressions a treballadors municipals i va informar que “s’està treballant en un protocol consensuat d’actuació perquè no torni a succeir”.

De fet, ja han convocat representants de la PAH a una reunió la setmana que ve per tractar aquesta qüestió. Per la seua part, el president del grup municipal d’ERC, Carles Vega, també va expressar ahir en el ple municipal la seua solidaritat davant de “les agressions físiques i psíquiques que pateixen els treballadors socials de la Paeria”.

Representants sindicals van reclamar que se separin les legítimes reivindicacions socials del tracte amb els treballadors municipals i el respecte als seus drets laborals, si bé també van indicar la necessitat de no considerar l’actuació d’alguns exaltats representativa de la tasca d’una entitat social com la PAH.

La plataforma diu que defensa els afectats i nega cap agressió Un portaveu de la PAH va defensar les mobilitzacions que porta a terme aquest col·lectiu “perquè hi ha famílies que tracten com si no existissin i per això hem d’anar a fer pressió”. En qualsevol cas, van negar que hi hagi hagut cap agressió física o amenaces.

tracking