SEGRE

TELECOMUNICACIONS

Contenciosos per dos antenes de telefonia mòbil a Vila Montcada

La Paeria en reclama la retirada i ha imposat diverses multes

Les antenes estan ubicades entre Vila Montcada i l’escola Espiga.

Les antenes estan ubicades entre Vila Montcada i l’escola Espiga.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va informar ahir els veïns de Vila Montcada que les dos companyies telefòniques que tenen instal·lades antenes de telefonia mòbil a la zona, i a les quals ha requerit que les desmuntin en reiterades ocasions, han presentat recursos contenciosos administratius. Així ho va indicar ahir el president de l’associació de veïns de Vila Montcada, Lluís Carrera, que es va reunir amb el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa.

Les antenes es troben, concretament, al número 4 de la partida Bovà, entre l’escola Espiga i la urbanització de Vila Montcada. El dirigent veïnal va indicar que l’administració espera la resolució judicial dels recursos i va afegir que preparen també un pla per determinar la nova ubicació de les antenes a la ciutat.

Els veïns demanen arrancar els oms del carrer Morera i Gatell perquè les arrels aixequen la vorera

Així mateix, la Paeria va imposant sancions a les companyies que tenen antenes. De fet, ja ha multat per sisena vegada, aquesta amb un import de 3.000 euros, Telefónica Móviles. De la mateixa forma que els expedients de les anteriors, el d’aquesta sanció subratlla explícitament que aquesta instal·lació “es considera il·legalitzable”. Per aquesta raó, torna a ordenar a la companyia la restauració “de la realitat física alterada” i la multa per haver incomplert una altra resolució anterior en el mateix sentit. Les multes van augmentant l’import en funció de la reiteració. La cinquena era de 2.500 euros, amb la qual cosa la sanció global acumulada per Telefónica Móviles ja s’acosta als 10.000 euros.

A més de ser il·legal, l’expedient reflecteix que aquesta estació base de telefonia mòbil té la torre “amagada dins d’un calaix similar al conducte d’una xemeneia”. Curiosament, l’existència d’aquesta antena va ser descoberta pels tècnics municipals quan els veïns i els pares de l’escola Espiga van denunciar la instal·lació d’una altra antena, en aquest cas de Vodafone, al mateix lloc d’aquesta partida de l’Horta. La Paeria va ordenar ja l’estiu del 2015 la retirada dels dos aparells per vulnerar la normativa.

Els veïns de Vila Montcada van reclamar també la reparació del carrer Arquitecte Morera i Gatell i per fer-ho van reclamar arrancar els oms que hi ha plantats, perquè les arrels aixequen les voreres. Consideren que seria una pèrdua de diners invertir a millorar les voreres quan al cap de poc temps tornaran a estar deteriorades a causa dels arbres. A més, van demanar un reforç en el manteniment i la neteja de la zona, on proliferen, van apuntar, els excrements de gos a la via pública.

tracking