SEGRE

CONCESSIONS

L'empresa que gestiona la Llotja renuncia a la concessió per "l'inassumible desajust econòmic"

Afirma que els ingressos són un 50% inferiors al previst i la gestió l'assumirà el Centre de Negocis i Convencions

L’empresa que gestiona la Llotja vol deixar la concessió per

L’empresa que gestiona la Llotja vol deixar la concessió per "l'inassumible desajust econòmic"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa La Llotja de Lleida SA, encarregada de la gestió del palau de congressos de Lleida ha anunciat aquesta tarda la seua intenció de rescindir el contracte per "l'inassumible desajust econòmic" en la concessió. Asseguren que els ingressos han estat, de mitjana, un 50% inferiors a allò que preveien els estudis econòmics previs a la licitació, la qual cosa unit a l’impacte de la crisi, l’elevat cànon que han de pagar i els alts costos de manteniment i la despesa energètica de l’edifici fan "econòmicament inviable la concessió". L’empresa, que va assumir la gestió de la Llotja l'any 2012, va comunicar el passat dia 16 de gener al Centre de Negocis i Convencions (CNC), propietari de l’edifici, la sol·licitud d’extingir la concessió abans del 28 de febrer.

El tinent d'alcalde Rafael Peris ha assegurat que demà plantejarà al consell d'administració del Centre de Negocis i Convencios -una societat mixta entre la Paeria i Mercolleida que és la propietària de l'edifici- que sigui aquesta empresa la que assumeixi la gestió de la Llotja. "Havíem tingut converses però no va ser fins la setmana passada que ens van comunicar que volien deixar-ho. Ho hem valorat i proposarem que sigui el CNC el que assumeixi la gestió del palau de congressos, en tant que és el seu propietari ", ha afirmat. Reclamaran "fins a l'últim cèntim" dels cànons impagats per l'empresa -uns 315.000 euros, aproximadament- més els interessos i s'estudiarà si és possible alguna penalització per incompliment de contracte. "El més important és garantir que tots els congressos i reunions previstos es seguiran fent, amb total tranquil·litat", ha assenyalat Peris. A més, ha destacat que altres ciutats com Girona, Tarragona, Oviedo, Burgos, Vitòria i Orense han decidit també passar els seus centres de congressos de gestió privada a pública.

Per la seva banda, l'empresa ha explicat que ja a la tardor de 2015 van manifestar la intenció de deixar la concessió en cas que no pogués modificar-se el contracte. L’abril de 2016 van presentar una proposta en la qual plantejaven continuar amb la concessió garantint els serveis que presta el palau de congressos i solucionant el seu "desequilibri econòmic" o bé la rescissió del contracte, procés que va culminar en la sol·licitud formal de fa dues setmanes.

L’empresa destaca el compromís que ha mostrat amb la Llotja amb una inversió d’1,5 milions en mobiliari i equipament com instal·lacions de cuina, molt per sobre dels 395.000 euros previstos al contracte. Consideren "altament injust" que només es parli del deute que tenen en el pagament del cànon i no de l’esforç inversor que han fet. El deute per l’impagament del cànon superava a finals de l’any passat els 336.000 euros.

tracking